Cozi interminabile la frontieră. Românii se întorc la muncă în străinătate

0
761

Se așteaptă mai bine de o oră, sâmbătă dimineața la Vama Nădlac II. Românii se întorc la muncă în străinătate, astfel că punctele de trecere a frontierei cu Ungaria încep să fie supraaglomerate, pe sensul de ieșire din țară. Astfel, la Vama Nădlac-Csanadpalota, se așteaptă în aceste momente mai bine de o oră pe sensul de ieșire din țară, la arterele destinate autoturismelor, potrivit aplicației on-line a Poliției de Frontieră.

La Vama Nădlac I, se așteaptă în jur de 40 de minute la ieșirea din țară. Cozi s-au format și în celelalte județe care au frontiera comună cu Ungaria, spre exemplu la Borș, județul Bihor, se așteaptă 40 de minute, în vreme ce la Urziceni și Petea (județul Satu Mare) se așteaptă câte 30, respectiv 40 de minute. 

Supraaglomerarea de la graniță vine și în contextul unor măsuri adoptate de statul vecin. Ungaria închide frontierele pentru cetăţenii străini cel puțin o lună, iar excepțiile de la regulă sunt puține.

Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus, iar ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină, a anunţat vineri şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Potrivit sursei citate, de la 1 septembrie străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate. Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare. De asemnea, în cazul tranzitului, se perite intrarea în statul vecin. 

În ceea ce priveşte cetăţenii ungari care se întorc din străinătate, Gergely Gulyas a spus că ei vor putea ieşi din carantină numai după două teste negative la COVID-19. Şeful de cabinet al lui Orban a mai spus că aceste reguli pentru combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi în vigoare cel puţin o lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.