Centrul de prevenire antidrog Arad a organizat Ziua mondială antidrog, azi dimineaţa, la Galleria Mall. Aproximativ 80 de persoane au participat la conferinţa, care explica strategia judeţeană antidrog 2014-2020. Colaboratorii proiectului, au fost prezenţi prin purtătorii de cuvânt care au explicat sprijinul şi acţiunile implicate în această strategie a CPECA.
S-a discutat despre transformarea individuală a consumatorilor, şi mai ales, de prevenire a consumului de droguri între tineri, şi nu numai de acţiunea post-consum. „Îi felicit pe toţi care s-au implicat şi ne referim aici la transformarea individuală a grupurilor ţintă, dar şi la acţiunea de prevenire, atât cât şi acţiunea antidrog ”, a declarat Beniamin Lup, de la World Teach Timişoara.
Pentru a sublinia importanţa activităţii CPECA, au fost menţionate şi efectele devastatoare ale drogurilor. „Impactul drogurilor este major. Nu afectează doar tinerii consumatori, ci şi familia acestora, ducând la scăderea eficienţei şi la rezultate tot mai slabe”, a declarat Cristina Răţoi, medic psihiatru la Clinica MedLife Genesys.
Mai mult de zece persoane au luat cuvântul, în sprijinul tuturor proiectelor antidrog derulate de CPECA, demonstrând interes şi implicare în colaborarea cu Centrul Antidrog Arad. Principalii organizatori au fost Cetatea Voluntarilor şi CPECA, în colaborare cu mai multe instituţii arădene, printre care şi IPJ Arad, Primăria şi Prefectura Arad, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad şi altele. Avînd în vedere impactul nociv pe care îl au drogurile asupra consumatorilor, cât şi asupra familiilor lor, programul „Strategia judeţeană antidrog Arad” urmăreşte mai mult să prevină, nu doar să trateze şi îşi îndreaptă atenţia în mod special asupra copiilor şi adolescenţilor afectaţi, organizând acţiuni în şcoli şi licee, încurajând o viaţă sănătoasă şi acţionând spre educarea adolescenţilor pentru a deveni tineri responsabili.

Claudia Gavra

Diana Dămăcuş

Recomandările redacției