După două victorii și tot atâtea înfrângeri (cel de la Târgu Mureș cu CNP necontând la final pentru configurația clasamentului), UTA Under 19 a bifat și prima remiză stagională. Pe terenul din Sânnicolau Mic, adversara „roș-albilor” a fost CS Universitatea Craiova, adică echipa cu care teamul lui Costel Bogoșel, Mihai Petcuț și Sandu Țamboi s-au luptat în urmă cu două sezoane pentru accederea în finala Ligii Elitelor Under 17.
Și, ca în vara lui 2016, în returul semifinalei (în prima manșă arădenii pierduseră cu 2-1) scorul a fost 2-2. Tabela a fost deschisă în minutul 16, după ce Gruiescu i-a pasat lui Miculescu, acesta a ratat reluarea, dar Nagy a fost atent și a înscris pentru 1-0. Oltenii au egalat 10 minute mai târziu, dar gazdele au trecut din nou în avantaj până la pauză. De data aceasta, David Miculescu a găsit drumul spre plasa adversă după pasa lui Gruiescu: 2-1 (min. 55). A fost o primă parte cu utiștii având inițiativa și ocaziile importante, inclusiv o bară, prin Raul Petcuț. Totodată, centralul de Liga 2-a, Sergiu Popa (Aiud) i-a privat pe „roș-albi” de un penalty la o intervenție în careu asupra lui Gruiescu.
Actul secund a fost ceva mai echilibrat, iar „roș-albii” au dat impresia că pot scăpa în câștigători, victorie ce le-ar fi adus un loc 2 în clasamentul seriei de Vest. Dar, craiovenii au egalat în minutul 80 și au avut noroc la ultima fază a meciului. Atunci, Petcuț și-a făcut un minge în careu, a tras bine spre colțul lung, dar bara l-a salvat pe portarul advers.
„E foarte greu să mai zici ceva după ce în prima repriză am avut trei ocazii monumentale, o bară, iar în repriza a doua am luat un gol copilăresc. Apoi, în cel de-al treilea minut de prelungire, ajungi singur cu portarul și tragi din nou în bară. E bine că am avut atitudine,
s-a văzut că băieții își doresc să câștige, atitudine pe care nu am avut-o cu Clujul când am și luat 5 goluri. Nu ne rămâne decât să ne pregătim mai bine și o să vină și rezultatele”, a spus Mihai Petcuț la finalul disputei cu CSU Craiova.
Creța – Haraseniuc – Sabău, Onuțan, Er. Pașcu – R. Petcuț – Gruiescu, Miculescu, Obrad (88 Teodorovici), Morar – Nagy a fost echipa arădeană aliniată în etapa cu numărul 5 al Ligii Elitelor Under 19.
Fără istoric la Under 17
În duelul echipelor mai mici, CSU Craiova nu a avut probleme în a se impune în fața elevilor lui Mircea Aslău. Tabela s-a oprit la
0-5 și „roș-albii” rămân fără niciun punct în clasament. Manea – Căciulă, Găină, Maier, Turc – Merca, Pătlăgică – C. Moldovan, Aslău, Jula – Gădărici, plus T. Moldovan, Cleuță, Irimia, Nădăban și Miclea a fost echipa aliniată de UTA Under 17.

Recomandările redacției