Craioveanul Ivan a omorât speranțele UTA-ei BD la calificarea în finala pe țară la juniori republicani B

0
144

junutabdMiercuri dimineață, pe arena „Francisc Neuman” s-a consumat ultima etapă din cadrul semifinalei naționale rezervată juniorilor repu­blicani B. Au fost două meciuri palpitante, cu răsturnări de scor, lacrimi de bucurie și tristețe, dar mai ales cu explozia atacantului celor de la Universitatea Craiova, Andrei Ivan, care – practic – a bătut de unul singur formația gazdă.
UTA Bătrâna Doamnă i-a condus de două ori pe olteni, după reușitele lui Brăniștean și Petrache, însă pu­ternicul vârf aflat deja în vizorul ita­lienilor de la Juventus (se vorbește despre o sumă de transfer de 700 de mii de euro) a luat totul pe cont propriu cu 5 goluri în poarta lui Mara. A fost 2-5 la final, scor care, coroborat cu înfrângerea la penalty-uri a celor de la Viitorul Mihai Georgescu în fața rivalilor locali de la Universitatea Cluj, îi duce pe „juveți” în finala pe țară unde, oarecum surprinzător, îi înfruntă pe cei de la Dinamo și pe Viitorul lui Hagi.
Pentru arădeni rămâne amără­ciunea celor două înfrângeri înregistrate după ce s-au aflat în avantaj (în primul meci golul lui Popa a fost anulat de clujenii de la M. Georgescu), însă și satisfacția că an de an se situează mereu prinre cele mai bune echipe din România. „Sigur, ne doream și chiar puteam mai mult, însă așa a fost să fie. Nu sunt supărat pe copii, dimpotrivă aș vrea să-i felicit pentru că au ajuns și până aici, că au eliminat cluburi puternice din țară. Per ansamblu, am făcut trei meciuri destul de bune, am condus în fiecare, dar, din păcate, în două dintre ele nu am reușit să gestionăm avantajul. Până la urmă, asta ne-a costat, dar mai trebuie să vedem și tabloul general. În primul rând, trebuie să vedem că unele echipe transferă jucători pe zeci de mii de euro, pe când noi îi vindem, cum a fost cazul lui Vasi, promovând în locul lor jucători și mai tineri. Apoi, fiecare delegație prezentă la Arad pentru această semifinală m-a impresionat cu adevărat. Echipele aveau câte trei-patru antrenori secunzi și alți membrii în staff cu sarcini precise. Nu vreau să spun că noi nu am avut condiții dintre cele mai bune, ci doar vreau să trag un semnal de alarmă pentru viitor. Aradul fotbalistic trebuie să se gândească bine unde este și unde vrea să ajungă”, a punctat Cristian Păcurar, care antrenează grupa de juniori republicani B a UTA-ei Bătrâna Doamnă alături de Francisc Tisza.
Revenind la disputa de ieri dimineață, arădenii au contat pe: Mara – Zdrențan, Petrache, Irina, Burlacu – Iuga, Jorza, Kinlin, Oaidă – Brăniștean, Petre. Pe parcurs au mai intrat pe gazon: Man, Ghiunghiuș, Popa, Prună și Aldan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.