Spațiile verzi sunt foarte importante pentru locuitorii orașului Arad. Persoanele intervievate s-au declarat mulțumite de calitatea spațiilor verzi, însă mulți se plâng de anumite zone care sunt distruse de către persoanele fără adăpost. Frământarea cea mare a arădenilor este dacă spațiile verzi vor fi reparate după încheierea lucrărilor care se desfășoară în oraș.

„Spațiile verzi reprezintă într-o oarecare măsură nivelul nostru de civilizare. Orașul Arad are spații verzi destul de frumoase, iar noi ca cetățeni ar trebui să le respectăm.Am văzut spații verzi care erau distruse de oamenii străzii deoarece dormeau direct pe ele. Personal am văzut la gară și în spate la teatru“,  povestește Marius, în vârstă de 43 ani.

„Față de alte orașe, spațiile verzi de la noi din oraș sunt destul de respectate și îngrijite. În momentul de față în Arad am văzut multe spații verzi distruse, dar acest lucru se datorează lucrărilor de regenerare urbană. Sper ca după ce aceste lucrări se încheie cei responsabili să refacă spațiițe verzi într-un mod corespunzător“, a declarat Florin, în vârstă de 41 ani.

„Din ce am văzut eu arădenii au respect față de spațiul verde din oraș. Adevărul este că și autoritățile se implică, chiar eu am văzut cum un polițist a amendat un tânăr ce a mers cu bicicleta pe spațiul verde. Când sunt festivale sau alte activități pe malul Mureșului sau unde sunt spații verzi eu cred că cetățenii trebuie să fie atenți pe unde umblă și ce calcă“ ne-a relatat Maria, în vârstă de 74 ani.

„Spațiile verzi din Arad sunt foarte frumoase, oamenii le respectă în general. Ce mă deranjează sunt boschetarii din zona gării care distrug spațiul verde din zonă. Sper ca autoritățile să ia măsură, de multe ori îmi este chiar frică să trec pe acolo. Am circulat azi cu tramvaiul și am văzut că se lucra pe spațiul verde dintre șinele de tramvai, sper ca acolo unde sa distrus acel spațiu verde să se repare“, ne-a povestit Lenuța, în vârstă de 59 ani.

 

Recomandările redacției