Duminica a III-a după Paști, a Mironosițelor, a fost o zi de mare sărbătoare pentru credincioșii din Parohia Ortodoxă Secusigiu, Protopopiatul Arad, deoarece l-au sărbătorit pe „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’’, ocrotitorul acestei comunităţi, păstorită de pr. Horia Ştefan.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi, sub protia Preaonoratului Părinte Flavius Petcuț, Protopop al Ara­dului. La momentul potrivit Pă­rin­tele Protopop le-a vorbit credincioșilor de starea proprie de credință, de curaj și evlavie, de smerenie și prețuire a femeilor mironosițe față de Mântuitorul Cel răstignit și Înviat din morți, precum și de evalvia și curajul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe de a-L mărturisi pe Hristos.
După Sfânta Liturghie, s-a săvârşit slujba de hram cu încon­jurarea bisericii, apoi s-a trecut la „sfințirea colacului” de către preoții prezenți, un vechi ritual al locului, fiind de față și nașii care s-au ocupat cu buna organizare a sărbătoririi hramului din anul acesta.
La sfârșitul slujbei de hram, părintele paroh Horia Ștefan a mulțumit preoților pentru împreună slujire, corului parohiei, precum și tuturor credincioșilor prezenți la această zi de mare sărbătoare a parohiei.
Pr. Bogdan-Ioan Tod

Recomandările redacției