Creșă și centru de zi pentru vârstnici pe bani europeni

0
323

O creșă nouă și un centru de zi modern pentru persoanele vârstnice vor fi construite, cu bani europeni, la Curtici, în județul Arad.

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul privind „Îmbunătățirea calității vieții populației orașului Curtici prin investiții în înființarea unei creșe și a unui centru social pentru persoane vârstnice, precum și prin modernizarea unei străzi urbane”.

Noua creșă va avea o suprafață construită desfășurată de 577,63 mp și va deservi un număr de 27 de copii. Va fi dotată cu mobilier și toate echipamentele necesare, iar spațiile exterioare vor fi de asemenea amenajate prin plantarea de arbuști ornamentali, realizarea de locuri de joacă, locuri de parcare, alei și căi de acces.

Noul centru de zi pentru persoane vârstnice va avea spații de recreere, de creație și informare, săli de gimnastică și kinetoterapie, o bibliotecă, o sală video/ minicinema, sală de terapie ocupațională, spații multifuncționale, o grădină amenajată pentru activități în aer liber etc. Se va investi bineînțeles și în dotarea centrului cu mobilier și alte echipamente, inclusiv un autovehicul.

O altă componentă a aceluiași proiect vizează reabilitarea și modernizarea străzii 1 Decembrie 1918 (carosabil modernizat – 4.589 mp, lungime – 587 m; accese – 2.027 mp; trotuare – 2.000 mp; piste de bicicliști – 1.503 mp, parcări – 293 mp, spațiu verde – 7.780 mp).

Valoarea totală a investiției este de 10.017.233 lei, din care 9.816.888 lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin #Regio-POR, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.

Perioada de implementare este de 36 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.