pancota jrCuvintele vin ca un pansament peste vremuri în care cuvintele cel mai des întâlnite sunt „nu se mai vrea, nu mai e interes, nu sunt bani, nu şi nu şi nu…”.  Şoimii Pâncota traversează cel mai bun an din istorie și asta se simte la fiecare nivel. Vorbim acum despre schimbul de mâine, iar în prima linie e Ovidiu Dragalina. „Șoim” sută la sută, tânărul antrenor al alb-negrilor a jucat pentru alb-negri de la pitici la seniori, moștenind microbul de la tatăl său, Traian Dragalina, conducător pe vremuri al actualei divizionare C. Ovidiu (29 de ani) a cochetat cu antrenoratul prima dată pe când Pîncota juca sub numele CNM şi a intrat în pâine cu adevărat în urmă cu trei ani, când a preluat echipa de juniori mari și, în același timp, a început să caute copii pentru formarea grupelor de pitici. „După ce echipa a promovat în Liga III-a, am rămas cu grupa de pitici, care participă în campionatul de juniori D (2000-2001). La finalul turului, ne aflăm pe locul V, din unsprezece echipe, cu cinci victorii, un egal și patru înfrângeri”, povesteşte tehnicianul al cărui efectiv reuneşte 31 de puşti cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani. „La antrenamente îi impart în două grupe, după vârstă. Am copii talentaţi, ascultători şi disciplinaţi, vin cu mare plăcere la antrenamente şi meciuri. Câţiva au fost chemaţi la UTA. Mă bucură foarte mult că tot mai mulţi copii vin la fotbal şi preferă sportul în locul calculatorului sau televizorului”, adaugă tânărul profesor.
Diversificare? Există: copiii și antrenorul lor merg vara în excursii de o zi cu bicicletele la Căsoaia sau Agrișul Mare! Cireașa de pe tort – prezența in corpore la meciurile UTA-ei. Sigur, și la ale Șoimilor în Liga a III-a.
Iarna e perioadă activă pentru „puii” Șoimilor. În decembrie, pâncotanii au fost în turneu la Șiria, unde au participat la două categorii de vârstă, în ambele aliniind garnituri mai mici cu doi-trei ani. A fost prima experiență de gen, iar în ianuarie trupa lui Dragalina a fost la Sântana, la o competiție destinată celor născuți în 2001. Între timp, pîncotanii joacă des amicale cu grupa lui Emil Arsa de la Şiria. „Anul acesta încerc să aduc copii din satele apropiate, acum chiar am trei care vin din Agrişul Mare”, mai spune Ovidiu Dragalina.
Tânăra gardă a Şoimilor e reprezentată de: Pașca, Florea, Mircea (portari), Martin, Ispas, Duiciuc, Popa, Cucura, Neag, Boacă, Bernath, Cătănaș, M. Abrudan, D. Abrudan, Fericel, Hădean, D. Joldeș, E. Joldeș, Duma, Caș, Apătăchioaie, Kiss, Sfintean, Chiperi, S. Faur, Butar, Alex, Tătar, Dumitru, Covaci, R. Faur.

Recomandările redacției