Crescătorii de animale arădeni, ajutați să-și vândă animalele la licitație publică pe bursă

0
250

Crescătorilor de animale din județul Arad, li se oferă un sprijin concret  prin facilitarea accesului lor pe bursa de animale. CJA a devenit partener al Asociației pentru Modernizarea și Dezvoltarea Echilibrată a Agriculturii (AMDEA) în sprijinirea crescătorilor de animale din județul Arad.

Astfel se asigură accesul tuturor crescătorilor de animale din județul Arad la platforma on-line www.boorsa.ro și dezvoltarea afacerilor pentru crescătorii de animale.

„Ca urmare a închiderii târgurilor și oboarelor de animale , a situației de urgență pandemică provocată de virusul SARS CoV 2, crescătorilor de animale din județul Arad, și nu doar lor, le este interzisă deplasarea în vederea valorificării animalelor deținute. Acest lucru afectează afacerile lor. Implementarea proiectului la nivel local constituie o alternativă viabilă, oferită de către Consiliul Județean Arad tuturor crescătorilor de animale din județ, pentru perioada când târgurile și oboarele pentru animale sunt interzise. Crescătorii de animale de pe raza județului Arad, fără discriminare, își vor putea valorifica animalele prin licitație publică pe platforma www.boorsa.ro”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

În cadrul acestui parteneriat, Consiliul Județean Arad urmează să susțină acțiunile inițiate de AMDEA, pentru organizarea și promovarea BOORSEI AGROZOOTEHNICE la nivelul județului Arad. Consiliul Județean Arad va sprijini organizarea, promovarea și desfășurarea de întâlniri între toți factorii locali, interesați de accesul la BOORSA AGROZOOTEHNICĂ și anume crescătorii de animale, medicii veterinari, abatoarele autorizate, transportatorii autorizați sanitar-veterinar, reprezentanții locali APIA, Direcția Agricolă Județeană și/ sau Camera Agricolă. Conform acordului de Parteneriat, Consiliul Județean Arad nu va aloca sume în bugetul Județului Arad, conform agroinfo.ro.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.