Crescătorii de animale arădeni primesc de la APIA peste 16 euro subvenție per animal

0
216

Guvernul României a aprobat sâmbătă, 2 octombrie 2021, bugetul pentru acest an pentru plata subvenției mari APIA la ovine/caprine, sprijinul cuplat zootehnic (SCZ). Cuantumul pe cap de ovină/caprină este stabilit în euro, dar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le plătește această subvenție în lei crescătorilor de oi și capre, potrivit agroinfo.

Cursul la care plătește APIA subvențiile din acest an este de 4,9475 de lei pentru un euro, curs stabilit de Banca Europeană Centrală la data de 30 septembrie 2021. APIA achită anul acesta subvențiile agricole la acest curs.

Potrivit hotărârii de Guvern, aprobată pe 2 octombrie 2021, plafonul alocat pentru acest an pentru plata SCZ ovine/caprine este de 71.300.000 de euro. Cuantumul SCZ estimat pe cap de ovină/caprină este de 16,55 euro/cap.

Astfel, crescătorii care beneficiază de această plată vor primi suma în lei, și anume SCZ 81,8811 lei pe cap de ovină/caprină.

Anul trecut, cuantumul SCZ ovine/caprine a fost de 17,9060 euro/cap animal, iar crescătorii au primit de la APIA suma de 87,2469 lei/cap de animal.

Crescătorii de ovine/caprine beneficiază de plăți în avans la sprijinul cuplat zootehnic. APIA demarează plata avansului la data de 18 octombrie, într-un procent de maxim 70% din valoarea SCZ ovine/caprine, potrivit sursei citate

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.