Creștere exponențială a numărului de migranți care încearcă să treacă frontiera mergând pe jos

0
276

Ca urmare a unei solicitări adresate Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, după ce am observat că tot mai mulți migranți sunt depistați de polițiști în timp ce încearcă să treacă granița pe jos, am aflat că numărul celor care au încercat să treacă frontiera cu Ungaria în acest mod și au fost și depistați a trecut de la 174 de persoane în 2019 la 430 de persoane doar în primele 8 luni ale anului 2021!

Mai precis, statistica transmisă de polițiștii de frontieră pentru ultimii trei ani arată așa: 2019 – 174 de persoane; 2020- 404 persoane; primele 8 luni ale anului 2021- 430 de persoane.

„Polițiștii de frontieră care își desfășoară activitatea la nivelul sectoarelor aflate în zona de competență a ITPF Oradea depun toate eforturile în vederea prevenirii și combaterii trecerii ilegale a frontierei româno-ungare, atât la «zona verde», cât și în punctele de trecere a frontierei. De asemenea, se menține legătura permanentă cu autoritățile maghiare, acestea fiind informate în regim de urgență în situațiile de trecere ilegală a frontierei, în vederea dispunerii măsurilor necesare și pentru efectuarea cercetării în comun și a schimbului rapid de informații” , mai arată reprezentanții STPF Arad.

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au fost dispuse mai multe măsuri pentru gestionarea situației operative în zona de competență. Astfel, a fost întărit dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat, prin derularea de acțiuni comune cu alte instituții ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliție, Jandarmerie, Seviciul pentru Imigrări) și a fost suplimentat numărul patrulelor până la capacitatea maximă, în funcție de personalul aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În ceea ce privește cetățenia persoanelor depistate în tentativă de trecere ilegală a frontierei, s-a constatat că cei mai mulți provin din următoarele țări: Afganistan, Siria, Irak, Maroc, Algeria, Bangladesh și Somalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.