Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată:

  • a inculpatului F.A. în vârstă de 41 de ani pentru săvârşirea infracţiunii deomor, faptă prevăzută de art. 188 alin.1 din Codul penal.
  • a inculpatului F.D. în vârstă de 32 de ani pentru săvârşirea infracţiunii deomor, faptă prevăzută de art. 188 alin.1 din Codul penal.

În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 01/02 mai 2021, aflându-se în mun. Salonta în apropierea Bisericii Baptiste, cei doi inculpaţi, în urma unui conflict spontan avut cu victima F.C., după ce s-au înarmat cu mai multe obiecte contondente (rangă metalică, bâtă de lemn), au lovit repetat victima cu acestea în zona capului, F.A. folosind ranga metalică, iar F.D. bâta de lemn, provocându-i leziuni care au condus la decesul victimei în data de 18.01.2022. Decesul victimei s-a datorat stării septice apărute în evoluţia unui traumatism cranio-cerebral, existând legătură de cauzalitate între leziuni şi deces.

Inculpaţii au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv în perioada 02.05.2021 – 17.05.2021.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Bihor.

Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției