Crimele Aradului – „Cain și Abel” pe Valea Șoimoșului. Și-a ucis fratele geamăn de teamă că acesta îl va înjunghia

1
731

Vă prezentăm o serie de articole supranumite „Crimele Aradului”, în care revelăm noi detalii despre adevăratele drame petrecute în județul nostru. Atrocitățile provocate de niște bestii umane au lăsat urme adânci și durere nesfârșită în familiile victimelor. De-a lungul seriei Crimele Aradului vă vom prezenta, prin intermediul rechizitoriilor întocmite de către procurorii de caz, șirul întregii povești ale crimelor care au zguduit Aradul.

De data aceasta, noi detalii apar în cazul crimei de pe Valea Șoimoșului, unde un conflict izbucnit între doi frați gemeni a culminat cu uciderea unuia dintre aceștia. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul de caz Pavel Palcu, în data de 19 martie a.c., în jurul orei 13.00, a fost sesizat de polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale că în zona din orașul Lipova, pe Valea Șoimoșului, în dimineața acelei zilei, între doi frați gemeni din zona cartierului Șoimoș, a intervenit o altercație violentă în legătură cu moștenirea unei case părintești.

În aceste condiții, unul dintre frații gemeni i-a aplicat o lovitură cu cuțitul în zona pectorală celuilalt frate, provocându-i o rană gravă penetrantă. Din primele comunicări ale Poliției, rezulta că victima a fost transportată la Spitalul din Lipova. În urma investigațiilor efectuate de polițiștii din Lipova, au fost identificați atât autorul faptei, Alexandru Nicolae, cât și victima, fratele geamăn al acestuia, Alexandru Sabin, ambii în vârstă de 52 de ani. A fost contactat telefonic medicul curant din Lipova iar acesta a comunicat diagnosticul preliminar – plagă înjunghiată în zona pieptului, și că este inconștient și i se efectuează manevre de resuscitare timp de 45 de minute, urmând a fi transferat la Spitalul Clinic Județean Arad cu ambulanța. Peste puține minute însă, organele judiciare de poliție au fost anunțate că în drum spre Arad, victima infracțiunii a decedat.

Ucis din cauza moștenirii casei părintești

Procurorul de caz s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de omor calificat și s-a dispus începerea și continuarea urmăririi penale față de suspectul Alexandru Nicolae. Polițiștilor li s-au transmis sarcini cu privire la marcarea locului faptei, conservarea urmelor, identificarea martorilor oculari și a unor persoane din zonă ca martori asistenți.  Inculpatul Alexandru Nicolae și victima Alexandru Sabin sunt frați gemeni, în vârstă de 52 de ani, și provin din relațiile de concubinaj ale mamei lor Floare Lingurar (fostă Alexandru) și Lingurar Ioan, relații concretizate ulterior prin căsătoria celor doi și recunoașterea copiilor, dar aceștia au rămas înregistrați și au păstrat numele de familie al mamei.

Lingurar Floare mai are doi copii mai în vârstă decât frații gemeni, tot din relația de concubinaj, dar aceștia, după căsătorie au plecat și s-au stabilit în diferite zone ale țarii, nerelaționând prea des cu cei doi frați. Cel mai apropiat de familie a rămas victima Alexandru Sabin și soția acestuia Alexandru Elena, care își vizita părinții foarte des, iar afecțiunea pe care o avea Lingurar Floare față de acest copil s-a concretizat mai târziu inclusiv prin contractul de întreținere încheiat în anul 1998 cu acesta și soția lui. Victima Alexandru Sabin este căsătorit cu Alexandru Elena și au împreună o fiică, în vârstă de 29 de ani. Atât el cât și soția sa lucrau la firma Pletl, el fiind șofer profesionist. Starea conflictuală dintre inculpat și victimă exista de mult timp, dar s-a acutizat după moartea mamei în anul 2014 și mai ales după moartea tatălui Lingurar Ioan, în 2016, atunci când s-a ridicat problema moștenirii asupra imobilului și asupra terenului. De fapt, atunci a aflat inculpatul că deja fratele lui este împroprietărit cu cota parte de jumătate, care îi revenea mamei lor.

Victima a fost amenințată cu moartea, acum doi ani

În luna martie a anului 2017, primul conflict verbal concretizat prin amenințarea cu moartea a fost sesizat de către Alexandru Sabin și a format obiectul unui dosar penal, dar a fost finalizat cu clasare. Inculpatul Alexandru Nicolae este căsătorit cu Alexandru Marinela și are în întreținere doi copii minori, având domiciliul stabil în Lipova. Până în anul 2010, a lucrat la Poliția de Frontieră și ulterior ca jandarm în Timișoara și Arad. În perioada în care a lucrat ca jandarm la Arad a fost cunoscut ca o persoană conflictuală, motiv pentru care în mai multe rânduri, colegii sau șefii acestuia i-au întocmit rapoarte pentru sancționare. În anul 2010, pentru dezertare a fost cercetat de Parchetul Militar Timișoara, trimis în judecată și condamnat de către Tribunalul Militar Timișoara la o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, însă a intervenit reabilitarea de drept. După ce a fost eliberat din funcția de jandarm, nu a mai avut un loc de muncă stabil, ocupându-se de creșterea animalelor și stabilidu-și reședința pe Valea Șoimoșului, la casa părintească, unde avea 10 oi și trei miei.

Însă toate cheltuielile de întreținere și consumul de curent electric le primea fratele geamăn acasă, fapt care a creat o stare de nemulțumire victimei Alexandru Sabin și soției acestuia. În dimineața zilei de 19 martie a.c., în jurul orelor 10.00, victima împreună cu soția sa au hotărât să meargă cu autoturismul la casa părintească să citească contorul de curent electric și eventual să-i comunice fratelui său Alexandru Nicolae că problema plății cheltuielilor trebuie rezolvată în cel mai scurt timp. Victima a întors mașina în capătul străzii și a parcat pe partea dreaptă a drumului, în dreptul porții imobilului. Când au ajuns la poartă, aceasta era închisă și asigurată cu un zăvor. O vecină le-a spus că Alexandru Nicolae nu este acasă, fapt pentru care victima, folosindu-se de o șurubelniță a împins zăvorul și, împreună cu soția, au pătruns în curtea imobilului până în fața ușii de la casă.

„Ați venit să-mi luați averea?”

Inculpatul a deschis ușa și i-a întrebat ce caută în curtea locuinței lui. Soția victimei i-a explicat că au venit să citească contorul de curent, iar victima i-a spus că nu a venit să se certe, ci doar să citească contorul după care vor pleca. Inculpatul a început să strige: „Ce, mă? Ați venit să-mi luați averea?”, după care acesta a ridicat mâna și l-a lovit pe fratele său în zona stângă a pieptului. Victima s-a întors și i s-a adresat soției, care nu a observat cele întâmplate, spunând: „Hai să mergem că a băgat cuțitul în mine”. Soția victimei nu a realizat cele întâmplate până când a văzut în mâna dreaptă a atacatorului un cuțit cu sânge pe lamă. Inculpatul, aflat sub imperiul furiei, a intrat în cameră în timp ce soția victimei încerca să-l liniștească, a luat un topor și a ieșit cu el în curtea imobilului spunând: „Vă omor pe amândoi”.

Înjunghiat în inimă

Cei doi soți au ieșit în stradă, însă inculpatul, nervos că victima și soția lui nu părăsesc imediat locuința, aflându-se în partea șoferului, a lovit puternic cu tăișul toporului în parbriz, cauzând o urmă vizibilă de distrugere. După aceasta, victima, deși înjunghiată, a pornit autoturismul și s-a deplasat înspre Lipova, dar nu a mai reușit să conducă decât 30 de metri, când a pierdut controlul volanului și a intrat într-o gramadă cu lemne de pe marginea drumului, iar motorul autoturismului s-a oprit. Soția sa, în acest timp, a rămas câteva minute în drum, în afara imobilului, încercând să-l calmeze pe atacator dar acesta era foarte tensionat și o amenința, ținând toporul deasupra capului. Între timp, Alexandru Sabin a încerca să își apeleze telefonic soția, dar nu a mai reușit să comunice nimic, pierzându-și cunoștința. Soția a apucat să răspundă la telefon, însă nu a mai avut cu cine să vorbească la celălalt capăt la firului. Când soția victimei a ajuns la autoturism, l-a observat pe soțul său inconștient la volan, a sunat la 112 după care i-a tras haina și a observat că are puțin sânge pe tricou. Victima urma să fie transportată la Spitalul Județean Arad, dar în drum spre spital, în zona localității Sâmbăteni, a decedat.

„Aveam convingerea că unul sau altul avea să moară”

Detalii șocante reies din mărturia criminalului, care s-a simțit amenințat de faptul că fratele său avea în mână o șurubelniță. „Mi s-a adus la cunoștință schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de omor calificat în infracțiunea de omor simplu, întrucât nu s-a reținut că aș fi comis fapta din interes material și că oricum nu eu aș fi rămas moștenitorul averii fratelui meu care are familie.

Repet, împrejurarea pe care au am avut-o în reprezentarea mea în momentul în care l-am văzut pe fratele meu cu șurubelnița în mână, în sensul că el putea să îmi aplice o lovitură mortală în trei zone diferite și de aceea eu am acționat cu rapiditate și i-am aplicat o singură lovitură în regiunea pectorală, dar numai de teama care s-a instalat în imaginația mea. Eu aveam convingerea că ori amândoi, ori unul sau altul avea să moară. Sunt convins că, dacă nu murea el, eram eu mort, așa după cum am declarat în fața instanței de judecată”, susține criminalul.

1 COMENTARIU

  1. Cutremurător! Dar de ce trebuie să publice GA aceste detalii? E un rechizitoriu (cam prost întocmit, ce-i drept) din dosar și n-ar trebui să fie făcut public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.