Crima care a avut loc în Ajunul Crăciunului al anului trecut, la Pecica, a stupefiat comunitatea locală atât prin motivul crimei, cât și prin cruzimea cu care aceasta a fost săvârșită. Un tânăr de 24 de ani și-a bătut prietenul, în vârstă de 47 de ani, până când acesta s-a prăbușit la pământ, după care i-a tăiat gâtul cu un ciob de sticlă. Prin ordonanța din data de 25 decembrie 2018, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, iar prin ordonanța din aceeași dată s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul Szellelki Tiberiu Alexandru sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul criminalist Pavel Palcu, în seara de 24 decembrie 2018, în urma unor altercații pe fondul consumului de alcool, Szellelki Tiberiu Alexandru i-a aplicat mai multe lovituri victimei Petrescu Lucian cu un corp contondent, în zona capului și a gâtului, iar ca urmare a leziunilor suferite acesta a decedat. Inculpatul Szellelki Tiberiu Alexandru, în vârstă de 24 de ani, locuiește în orașul Pecica și este cunoscut ca și consumator frecvent de băuturi alcoolice. Acesta obișnuia să bea des în compania vecinului său, victima Petrescu Lucian, pe care l-a cunoscut după ce a cumpărat casa de la tatăl inculpatului.

Totodată, este cunoscut faptul că inculpatul a schimbat până în prezent mai multe locuri de muncă, neavând unul stabil. Inculpatul a fost observat în ultima perioadă în compania unei fete din Ungaria, Anett Lunka, în vârstă de 18 ani, cu care întreținea relații sexuale. Sellelki Tiberiu Alexandru a înlesnit și altor persoane din Pecica să întrețină relații sexuale cu aceasta în schimbul unor sticle cu alcool.

Conform ultimei declarații date de inculpat și consemnată în data de 12 februarie a.c. la procuror, acesta o cunoaște pe Anett Lunka în cursul anului 2015 când a întâlnit-o la locuința unui prieten, pe numa Vali din Pecica. Cei doi au petrecut întreaga lună august 2015 împreună având cu ea o relație bună. Ulterior, inculpatul a aflat de la aceasta că a practicat prostituția în Ungaria, unde avea domiciliul. Din august 2015 până în noiembrie 2018 nu au mai ținut legătura. În cursul lunii noiembrie 2018 s-au întâlnit din nou în Pecica. Este de notorietate că în orașul Pecica aceasta locuiește la un bărbat zis Iony poștașul pe care și inculpatul îl cunoaște pentru că locuiește la două străzi de locuința acestuia. Martorul Gyorki Ioan, zis Iony poștașul, a reunoscut că Anett Lunka întreținea relații sexuale cu el, numai noaptea, motiv pentru care o plătea cu suma de 50 de lei.

În cursul lunii decembrie 2018, victima Petrescu Lucian văzându-l pe inculpat deseori împreună cu Anett Lunka, l-a rugat să îi înlesnească o întâlnire cu aceasta, „că îi poate oferi orice, doar ca aceasta să întrețină cu el relații sexuale”. În urma unor discuții cu Petrescu Lucian, inculpatul a stabilit ca pe perioada Crăciunului, respectiv pe 23/24 decembrie, să meargă împreună cu Anett Lunka la domiciliul victimei să cumpere băutură și alimente și să se distreze în grup. Conform înțelegerii, în noaptea de 23/24 decembrie, inculpatul s-a întâlnit cu Anett în apropierea imobilului lui Petrescu Lucian, dar a venit și martorul Copcios Nicolae care a adus băutură. Toți au rămas peste noapte în locuința victimei Petrescu Lucian, unde au consumat băuturi alcoolice și au întreținut pe rând relații sexuale cu Anett până în dimineața zilei de 24 decembrie în jruul orelor 03.00.

Victima a intervenit în conflict

Anett a plecat prima îndreptându-se spre locuința lui Iony, dar au hotârăt să se întâlnească toți, fixând continuarea chefului a doua seară la louința victimei. În seara de 24 decembrie 2018, inculpatul împreună cu martorul Copcios Nicolae Cristian și numita Anett Lunka, se aflau în locuința victimei Petrescu Lucian, unde au consumat băuturi alcoolice și au întreținut pe rând relații sexuale cu Anett.

Ajunși într-o avansată stare de ebrietate, pe motiv că Anett Lunka a refuzat să întrețină relații sexuale cu victima în maniera pretinsă de acesta, între Anett și inculpat a izbucnit un conflict spontan, mai întâi conversația având loc în limba maghiară, ulterior acesta îmbrâncind-o și aruncând-o pe patul din încăpere. În aceste condiții, în conflictul dintre Anett Lunka și inculpat a intervenit victima pentru a aplana scandalul.

Inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu pumnul în zona feței, până când acesta a căzut pe pardoseala camerei. Ulterior acestor lovituri, inculpatul i-a mai aplicat victimei lovituri cu picioarele în zona spatelui, iar mai apoi a folosit un corp contondent (o țeavă metalică) cu care i-a aplicat lovituri în zona capului și a gâtului. Ca urmare a multiplelor leziuni suferite, victima a decedat, toate acestea fiind văzute de martorul Copcios Nicolae-Cristian. În momentul în care și-a revenit din furie, inculpatul a observat că victima prezintă o hemoragie puternică, a ieșit din casă plimbându-se prin curte cât și pe șoseaua din fața imobilului, apelând SNUAU 112, unde a reclamat faptul că a fost atacat și lovit de către victima Petrescu Lucian.

Recunoaște agresiunea, dar nu crima

Inculpatul recunoaște parțial comiterea faptei, susținând că a lovit cu putere și de multe ori victima, dar doar cu pumnii și picioarele, fără a folosi alte obiecte tăioase. De reținut însă este faptul că inculpatul reunoaște și menționează în toate declarațiile că nicio altă persoană nu a lovit victima în afară de el. Este de precizat că urmărirea penală s-a desfășurat cu dificultate pe motiv că inculpatul a ascuns corpul contondent cu care a lovit-o pe victimă, acesta nefiind găsit de către organele judiciare în timpul cercetări criminalistice de la fața locului și nici cu ocazia reconstituirii. Primele persoane ajunse la fața locului, respectiv agenții de poliție din cadrul Poliției Orașului Pecica au luat primele măsuri de asigurare a locului faptei. 

În urma reaudierii din data de 12 februarie a.c., inculpatul a relatat o serie de împreujurări pe care nu le-a dezvăluit inițial, cu motivația că nu i s-au părut importante dar în continuare nu recunoaște folosirea vreunui obiect tăietor cu ocazia agresării victimei. De asemenea, fiind reaudiat martorul Copcios Nicolae, revine asupra declarațiilor anterioare și precizează că inculpatul a lovit cu o bară dreptunghiulară în regiunea capului victima, a sărit pe acesta cu picioarele și l-a lovit în mod repetat cu pumnii, cauzându-i leziuni grave și l-a doborât la pământ. Tot martorul arată că inculpatul a prins victima de păr în timp ce acesta se afla la pământ și cu un ciob de sticlă spart din geamul ușii, l-a tăiat pe acesta, moment în care sângele a țâșnit puternic împroșcându-se atât pe perete cât și pe capul inculpatului care înjura încontinuu.

Criminalul și-a filmat faptele

Atunci când inculpatul își filmează victima în primele momente, o înjură și întreabă de ce l-a lovit cu bâta din spate, iar acesta îi răspunde cu ultima răsuflare că: „Ce ți-am făcut Tibi?”. Inculpatul înjurând încontinuu victima suprinde prin filmare un mediu ambiental plin de sânge, victima moartă, cu jugulara tăiată, peretele plin de sânge, urmele provenind atât din împroșcare cât și din prelingerea sângelui. Expresia „Morții mătii, să vadă lumea cum te-am umplut de sânge”, pare relevantă privind ferocitatea, lipsa de regret pentru cele întâmplate și atitudinea subiectivă a inculpatului în stare de ebrietate și drogat. Pentru aceste motive, prin ordonanță, s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de omor simplu în omor calificat prin cruzimi.

După ce mi-au fost prezentate toate aceste probe, citindu-le, în prezența apărătorului din oficiu, arat că mențin declarațiile pe care le-am avut anterior, inclusiv cu completările făcute în data de 12.02.2019, dar nu este adevărat că eu ascund obiectul tăietor folosit la crimă și este posibil ca, datorită stării de ebrietate în care mă aflam, am băut țuică, energizant și în plus influența marijuanei constatate să nu îmi amintesc toate aspectele petrecute. De exemplu, ar fi fost posibil ca eu să îl izbesc cu capul de ușa la care i-am spart geamul, lovind-o cu piciorul și cu pumnii și el să fi suferit leziunea tăiată în această modalitate, dar nici într-un caz nu cred că aș fi putut lua vreun ciob din sticla căzută și să îi tai gâtul. Doresc să se ia în considerare împrejurarea că eu am fost sincer și am recunoscut fapta, atât cât mi-am amintit în condițiile în care am fost beat și drogat, am citit schimbarea de încadrare juridică a faptei, nu am obiecțiuni și nici de propus alte probe în apărare, doar că doresc să îmi fie reținută scuza provocării, întrucât victima a fost cea care m-a lovit prima și ca, în fața instanței, să beneficiez de reducerea pedepsei și să fiu judecat în formă simplificată și recunoaștere la primul termen”, spune criminalul.

Recomandările redacției