Carmen Șatran, fostă Bejan, a primit sentința după ce a depus o cerere de eliberare condiționată. Tribunalul Cluj a dispus menţinerea în închisoare a lui Carmen Şatran, studenta condamnată pentru crima comisă în august 2009 în căminul UMF Timişoara. În primă instanţă, Judecătoria Gherla a respins cererea de eliberare condiţionată a lui Carmen Şatran şi a dispus reanalizarea cererii în septembrie 2022. Sentinţa Judecătoriei Gherla a fost contestată la Tribunalul Cluj.

Tânăra este condamnată la 19 ani și 8 luni de închisoare pentru crima din căminul Universității de Medicină Timișoara, comisă în august 2009. Decizia îi aparține Tribunalului Cluj și este definitivă.

Judecătorii de aici au decis menţinerea în închisoare a lui Carmen Şatran, dar au redus termenul în care eliberarea condiţionată a condamnatei poate fi rediscutată. Astfel, dacă Judecătoria Gherla a decis ca fosta studentă să stea în închisoare, fără posibilitatea de reanalizare a cererii de eliberare condiţionată, până în septembrie 2022, Tribunalul Cluj a decis că eliberarea condiţionată a condamnatei poate fi reanalizată după data de 2 martie 2022. Sentinţa este definitivă.

În primă instanţă, Judecătoria Gherla a decis că executarea numărului de zile care i-ar permite eliberarea lui Carmen Şatran nu este suficient pentru ca judecătorul să fie convins că măsura eliberării este necesară. Judecătorul a arătat în sentinţa de respingere a cererii de eliberare condiţionată că, potrivit legii, condamnatul care îndeplineşte condiţiile „poate fi liberat condiţionat”, ceea ce înseamnă că „instanţa nu este obligată să dispună liberarea condiţionată, putând aprecia de la caz la caz dacă această măsură este benefică condamnatei şi societăţii”.

sursa: newscaffe.ro

Crima care a șocat România

În vara anului 2009, cadavrul tranșat al unui bărbat a fost găsit într-o mașină parcată în fața unui cămin studențesc din Timișoara. Era vorba de liderul comunității etnicilor romi din zonă. Procurorii au scos la iveală faptul că acesta fusese omorât și tranșat de doi studenți în anul întâi de Medicină. Totul a pornit de la un anunț publicat de victimă. Unul dintre cei doi inculpați l-a contactat pe bărbat pentru a-i stabili o întâlnire cu iubita sa.

Aceștia s-au întâlnit în camera de cămin. Nu s-au înțeles cu privire la suma de bani pe care victima urma să i-o plătească inculpatei pentru prestațiile sexuale ale acesteia. Astfel, bărbatul a fost înjunghiat de 50 de ori cu un cuțit de vânătoare. Inițial, cei doi s-au acuzat reciproc de uciderea acestuia.

Din declarațiile celor doi, însă, a rezultat că împreună l-au tranșat și că fiecare a tăiat câte un picior al victimei, apoi l-au împachetat într-o geantă și în pungi. Ei au vrut să scape de cadavru, dar administratorul căminului i-a văzut în timp ce cărau valiza la mașină. „Am văzut picături de sânge și o fată speriată care tot își căuta prietenul. Băiatul trăgea cadavrul”, spunea administratorul.

Recomandările redacției