Criminalii care au îngrozit România: Ion Râmaru, „Asasinul de Anul Nou” sau „Taximetristul morții”

0
548

Cazul crimelor de la Caracal a îngrozit o ţară întreagă. Poliţiştii români încearcă să rezolve unul dintre cele mai grave cazuri de omor comise în România ultimilor 30 de ani. De-a lungul timpului, mai multe crime odioase au îngrozit o ţară întreagă. Click! vă prezintă lista cu cei mai cu­noscuţi criminali din istoria României.
Ion Râmaru, supranumit „Vampirul din Bucureşti” sau „Criminalul blondelor”. Este cunoscut drept asasinul în serie din Ro­mâ­nia. El a terorizat Capitala în anii ‘70-‘71 şi a pus pe jar autorităţile, care au făcut peste 2.500 de arestări până la depis­ta­rea lui. Ion Râmaru a omorât patru femei şi a atacat peste zece. Victimele erau ata­cate cu toporişca, muşcate de sâni şi de coapse şi violate după ce erau deja moarte. El a fost condamnat la moarte de regimul comunist.
Sălăjeanul Ioan Sârca a fost cel mai sadic asasin în serie din România. Între anii 1943 și 1945 a comis peste 20 de crime. Condamnat de două ori la închi­soare pe viaţă, a murit în puşcărie. Ade­menea la marginea oraşului copii veniţi de pe la sate, îi viola şi, în timpul actului sexual, îi sugruma.
Romulus Vereș, zis şi „Omul cu ciocanul”, a terorizat Clujul timp de trei ani, începând cu septembrie 1972. Bărbatul ucidea femei cu ciocanul. Le-a spus anchetatorilor că nu el săvârşea crimele, ci că diavolul îi fura înfăţişarea şi comitea asasinate. În 1993 a murit în spitalul de psihiatrie din Ștei (Bihor).
Grigore Uruc, „Asasinul de Anul Nou”, era un ţăran analfabet din satul Ţintaşi (Buzău). Omora doar copii orfani cu vârstele între 12 şi 14 ani. Copiii erau ucişi cu zeci de lovituri de cuţit. A fost condamnat la moarte și executat pe 11 iunie 1988.
Petrică Ciucă, violator şi asasin de bă­ieţi din Galaţi. A ucis patru copii cu vârste cuprinse între 9 şi 13 ani. În 2001 au fost descoperite doar două cadavre ale unor băieţi de 8 şi 9 ani în canalul prin care treceau conductele termice din apropie­rea Şcolii Generale nr. 13 din Galaţi. A fost condamnat la 24 de ani de închi­soare şi ar putea fi eliberat condiţio­nat în acest an.
Adrian Stroe, cunoscut drept „Taxi­metristul morții”, a omorât cu sânge rece trei femei. Crimele au fost comise în anii ‘90. El le lua pe femei cu maşina şi le ucidea, în cazul în care acestea îi refuzau avansurile. Printre victime se află şi o rusoaică. În 1999, el a fost condamnat la închisoare pe viață.
Sergiu Băhăian, „Ucigaşul de bosche­tari”, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, după ce a înşelat zeci de firme şi instituţii financiar-bancare, dar și pentru că, în 2008, a comandat uciderea a patru persoane fără adăpost în numele cărora făcea afaceri ilegale. Fostul aface­rist se află după gratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.