foc 3Mână criminală sau accident? La această întrebare trebuie să răspundă criminaliştii în cazul unui incendiu petrecut, la sfârşitul săptămânii, în jurul orei 4,00, la un magazin situate în municipiu, pe strada Lucian Blaga.
Din unformaţiile furnizate de cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Arad, „un echipaj de cinci subofiţeri s-a deplasat, vineri dimineaţă cu o autospecială cu apă şi spumă pentru a interveni la stingerea unui incendiu dintr-un magazin care comercializa haine second-hand. Incendiul se manifesta violent, dar s-a reuşit în cele din urmă stingerea sa. Nu s-au mai putut salva aproximativ 150 de kilograme de haine şi mobilierul magazinului”.
Ce este mai curios este faptul că în momentul ajungerii pompierilor la faţa locului, aceştia au constatat că uşa magazinului şi gratiile erau deschise, ceea ce a ridicat un mare semn de întrebare în privinţa cauzelor de propagare a incendiului. „Nu excludem nici una dintre variante. Este posibil să fie vorba de un accident, dar putem vorbi şi de o acţiune intenţionată. S-a format deja o comisie mixtă, format din pompieri şi poliţişti criminaliştzi care urmează să stabilească cauzele incendiului”, mai informează pompierii arădeni.
Dacian Don

Recomandările redacției