Criminalul din hotel, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare

0
318

crima

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au respins apelul formulat de Costică Popescu, bărbatul din Gorj condamnat la 15 ani de închisoare pentru că l-a ucis pe prietenul său de pahar într-un hotel situat pe strada Mucius Scaevola, din municipiul Arad.

Magistraţii au respins ca nefondat apelul declarat de inculpatsentinţei penale nr. 50 din 30.01.2014 pronunţată de Tribunalul Arad, menţinând starea de arest a inculpatului.

„În temeiul art. 424 alin. 3 C.p.p. raportat la art. 72 alin. 1 C.p. deduce în continuare din pedeapsa aplicată durata arestului preventiv de la data de 30.01.2014 la zi. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă pe inculpat la plata sumei de 300 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat în apel. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Timiş a sumei de 200 lei, onorariu avocat din oficiu. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 20.03.2014”, se arată în minuta instanţei superioare.

Reamintim că bărbatul, la data de 9 noiembrie 2013, închiriase o cameră într-un hotel din Arad, împreună cu victima Petru Emeric Balint, după care în cursul nopţii, pe fondul consumului de alcool şi pentru a putea să-i sustragă o sumă de aproximativ 2.500 de lei, acesta a ucis-o pe victimă, aplicându-i, iniţial, o lovitură cu o sticlă în cap, după care i-a comprimat cu genunchii toracele pe pardoseala camerei, cauzându-i mai multe leziuni traumatice, în zona capului şi multiple fracturi costale. Moartea victimei s-a produs din cauza rupturii unor organe interne (plămâni şi ficat).

Petru Emeric Balint i-a propus lui Costică Popescu să închirieze o cameră la un hotel din apropierea locului unde s-au întâlnit, situat pe strada Mucius Scaevola. Cel care a prezentat buletinul la recepţie a fost chiar victima. Pentru a-i câştiga încrederea victimei şi, astfel, a-i lua banii, gorjeanul i-a „comandat” acestuia o prostituată, pe care victima a refuzat-o, inexplicabil. Atunci, aşa cum reiese din declaraţiile inculpatului, acesta s-a enervat şi, băut bine, a luat o sticlă şi şi-a lovit victima în cap. Căzut la podea, Costică Popescu s-a urcat cu genunchii pe el, strivindu-i mai multe organe interne.

Cadavrul a fost descoperit după două zile

Inculpat a fost prins după alte două zile, undeva în Lugoj. Şi-a recunoscut fapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.