Criminalul de la Nădab, care s-a năpustit asupra fostei lui iubite și asupra fratelui ei, atacându-i cu un cuțit într-un „live” pe Facebook, a făcut închisoare în urmă cu cinci ani, pentru furtul a 36 de oi. Joi seară, Iosif Modiglian Lasco, de 32 de ani, a fost cuprins de gelozie când a văzut pe Facebook un „live” cu fosta lui iubită, Claudia Râncov, dansând cu un alt bărbat la o petrecere pe care tânăra de 24 de ani o organizase în casa părinților ei din satul Nădab. Cei doi, care au împreună doi copii – o fetiță de cinci ani şi un băiețel de trei ani – se despărțiseră în urmă cu o lună. El a înjunghiat-o pe fosta sa iubită în fața fetiței lor de cinci ani.

Imediat după atac, agresorul a fugit la el în sat, în Olari. Alertați prin 112, polițiștii au plecat pe urmele individului şi, în momentul în care l-au înconjurat, tânărul s-a înjunghiat în gât şi în stomac, cu acelaşi cuțit cu care a atacat-o pe mama copiilor lui şi pe fratele ei. Bărbatul, care în trecut a făcut pușcărie pentru furt, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Arad, la Secția Anestezie şi Terapie Intensivă, sub pază. Tot la SCJU Arad se află şi fosta lui iubită pe care a înjunghiat-o joi seară. Din păcate, fratele ei, de 22 de ani, victimă a atacului de joi seară, a decedat la spital, la două zile după agresiune.

A încercat să scape cu arest la domiciliu

Procurorii l-au prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, înainte ca una dintre victimele sale să moară la spital. Judecătorul a dispus arestul preventiv pentru 30 de zile, în ciuda solicitării apărătorului acestuia de a fi luată măsura arestului la domiciliu.

În baza art. 226 Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 225 alin.4 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Lasco Modiglian Iosif, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.07.2019 şi până la data de 03.08.2018 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat prin apărător, de luarea măsurii arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 313 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 5 iulie 2019, ora 15,00”, se arată în soluția Tribunalului Arad.

Furt de 12.600 de lei

În urmă cu șase ani, Lasco a fost reținut și arestat preventiv de procurori, după ce a furat 36 de oi dintr-o fermă aflată în zona Nădab. „Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş, prin rechizitoriul din 11.09.2013, au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Lasco Modiglian Iosif, Lasco Ciprian, Lasco Marcel Ovidiu, Cuc Ovidiu şi R.T. (minor), pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, la data de 17.01.2013, în jurul orei 21.30, inculpaţii au sustras un număr de 36 de ovine, în valoare de 12.600 de lei, dintr-un grajd situat în fosta fermă Dohangia, din satul Nădab, aparţinând părţii vătămate D.D.”, se arată într-o informare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș.

Recomandările redacției