Criminolog renumit, despre crima de la Arad: „Interpolul este deja pe fir“

0
16555

Dan Antonescu, expert criminolog, a vorbit despre modul în care vor proceda autoritățile în cazul asasinării cu bombă a omului de afaceri Ioan Crișan din Arad și despre ipotezele analizate în cazul exploziei, scrie gandul.ro. 

„Vorbim despre o zonă în apropierea graniței. Cooperarea polițienească este extrem de fructuoasă între polițiile din statele europene. În astfel de situații, în primul rând se verifică în statisticile Poliției Române, dacă există persoane care sunt suspectate sau au fost identificate în trecut cu un mod de operare asemănător, se solicită astfel de date polițiilor din comunitatea europeană și ulterior, prin Interpol, se va solicita și mai departe”, a spus Dan Antonescu, potrivit Antena 3.

Dan Antonescu s-a referit și la ipotezele legate modul în care a fost organizat asasinatul.

„Fie el a fost lipit pe burta mașinii, și este foarte ușor de cuplat un astfel de dispozitiv, chiar sub locul șoferului. E adevărat că au fost voci care au spus că în cazul acesta poate nu s-ar fi deschis ușile, n-ar fi zburat plafonul. E părerea lor. O expertiză sau un experiment pirotehnic ar putea confirma sau infirma varianta aceasta. Ar fi putut fi amplasat în interiorul mașinii, pentru că hoții de mașini, chiar și de mașini moderne cu sisteme sofisticate de siguranță, reușesc să pătrundă înăuntru, să fure mașinile respective”, a explicat specialistul crimonolog.
 

Dan Antonescu susține că, în situația în care asasinatul a fost orchestrat de mai multe persoane, pedeapsa legală pentru cel care a comandat explozia este egală cu a celui care a executat-o.

„Dacă avem de-a face cu un executant și cu un om care a comandat fapta, pedeapsa în momentul în care vor fi prinși va fi aceeași. Așa prevede Codul penal, ca formă de participațiune instigarea, instigatorul primește aceeași pedeapsă cu executantul”, a precizat Dan Antonescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.