Prețul criptovalutei XRP a plonjat în sesiunea de marți, după o creștere spectaculoasă ce avut loc săptămâna trecută.

Criptomoneda a scăzut cu 18% față de referința sesiunii trecute, la 0,46 dolari, potrivit coinmarketcap.com. XRP, care de multe ori este greșit denumită ca Ripple, a înregistrat o creștere exponențială în perioada recentă, ajungând, vineri, la 0,69 dolari în urma unui raport publicat de CNBC din care reieșea posibilitatea lansării unui nou produs cripto, bazat pe XRP, de către Ripple, compania din spatele XRP.

Față de maximul înregistrat vineri, capitalizarea de piață a XRP a scăzut cu peste 9 miliarde de dolari ca urmare a picajului prețului criptovalutei cu peste 30%. Deocamdată nu pare să existe un catalizator major pentru această mișcare descendentă, în afară de investitorii care își marchează profiturile.

XRP a reprezentat una dintre monedele virtuale care a făcut parte din valul de creșteri uriașe a prețurilor de la finele anului 2017. Dar, de asemenea, a scăzut dramatic, cu aproape 90%, de la nivelul record înregistrat în luna ianuarie.

Ripple este o companie fintech care se concentrează asupra plăților bazate pe tehnologia blockchain pentru a ajuta instituțiile financiare să transfere mai rapid bani în întreaga lume.

Până în prezent, Ripple semnat acorduri cu instituții financiare de prim rang, precum Santander și American Express. Dar aceste parteneriate s-au concentrat până acum pe un alt produs numit xCurrent, care nu utilizează XRP. Există un alt produs, cunoscut sub numele de xRapid, care utilizează XRP ca un fel de “punte” între valute, permițând furnizorilor de plăți și băncilor să proceseze tranzacții transfrontaliere mai rapide. Companiile care au testat produsul includ giganții din industria transferurilor de bani Western Union și MoneyGram.

Criptomonedele, în ansamblu au avut un an extrem de dur, scăzând de la nivelurile lor record și confruntându-se cu o reglementare din ce în ce mai strânsă.

Recomandările redacției