crisanAflată pe ultimul loc în seria a IV-a a Ligii a III-a, echipa de lângă Arad pare a fi abandonat deja lupta pentru supraviețuire. CS Vladimirescu s-a des­părțit de aproape toți jucătorii care au îmbrăcat culorile echipei în tur, iar din primăvară va conta mai ales pe fotbaliști tineri, din propria pepinieră. De fapt, președintele Roland Szabo vorbește fără perdea despre perspectiva retrogradării și asta și pentru că din sezonul următor cheltuielile de competiție vor fi și mai mari în eșalonul trei.
Despre bani și buget a vorbit și primarul localității Vladimirescu, un apropiat al echipei mai ales pe vremea când aceasta se lupta pentru promovare din Liga a IV-a. Ioan Crișan nu a fost de acord cu strategia abordată în prima parte a stagiunii, mai ales datorită costurilor ridicate, în totală neconcordanță cu ceea ce a oferit echipa. „Problema este că fotbalul se joacă pe goluri, ori jucătorii noștri nu au fost prieteni nici cu golurile, nici cu punctele. Cert este că s-a deviat mult de la drumul pe care am stabilit să mergem inițial. Am spus că, dacă tot ajută Primăria echipa, să se conteze pe cât mai mulți fotbaliști localnici, sau cel mult din împrejurimi. La un moment dat, în lot s-au mai regăsit unul-doi jucători din Vladimirescu și au apărut alții, de prin alte zone ale țării. Cheltuielile au crescut și ele, peste puterile noastre, ca Primărie. Sponsorii au plecat, că -vorba aia – criza încă nu ne-a părăsit, iar la meciuri au venit tot mai puțini spectatori. Eram într-un punct în care trebuia să facem ceva, nu se mai putea așa”, ne-a mărturisit primul edil al comunei de la marginea Aradului.
„Persoane care au sfătuit greşit”
Crișan recunoaște că se află printre cei care i-au sugerat lui Cristian Sculici să schimbe „macazul” în această iarnă. „Îmi pare rău că proiectul nostru a eșuat, dar a trebuit să luăm unele decizii pentru a supraviețui și a nu ne îndatora mai mult. Să nu uităm că planurile noastre erau cu totul altele la început. Nu trebuia să ne îndepărtăm de ideea de a merge pe echipa de juniori, care acum câțiva ani a luat locul patru pe țară. Cu orice risc. Și nu ne mai părea rău nici de banii cheltuiți cu niște jucători care acum au plecat gratis de la noi și ne-au lăsat cu 5 puncte în clasament”, a adăugat Crișan, care a mai avut o surpriză neplăcută de la formația sa. „Vă dați seama că nu m-am simțit prea bine când am aflat din presă că vor să se mute de la Vladimirescu și Chișineu-Criș. Mie nu mi-a spus nimeni nimic, nu a fost chiar fair-play. Dar, până la urmă, era exclusiv treaba lor, nu m-a afectat în mod deosebit”, a mai explicat primarul reales pentru a treia oară în vara anului trecut.
Cu toate astea, Ioan Crișan spune că nu e supărat pe „oficialii” echipei. „Cristi Sculici a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a reuși ca antrenor. Nu a luat bani în plus față de salariul ca angajat al Casei Culturale și totuși a muncit mult. Din păcate, la un moment dat, s-a înconjurat de persoane care l-au sfătuit greșit. Nici pe Rolland Szabo nu sunt supărat. A făcut și el eforturi pentru această echipă, rămânem în relații bune, doar că Vladimirescu își va continua activitatea pe un alt palier”, a conchis Crișan, care a mai spus că investițiile la baza sportivă din localitate vor continua indiferent de ceea ce se va întâmpla în acest sezon pe plan fotbalistic.

Recomandările redacției