Bianca Crișan a fost una dintre protagonistele Cupei României la tenis de masă, competiție desfășurată, recent, la Arad. Jucătoarea CSM-ului, antrenată de Cristian Dodean, a cucerit trofeul la tineret, iar la senioare a fost foarte aproape de o medalie. Per total, Bianca – componentă și a echipei Aradului, de Superligă – și-a atins obiectivele și încheie cu brio un an dificil, dar frumos, cu rezultate notabile.
– Bianca, ești mulțumită de ce ai realizat la această competiție?
– Oarecum. Aș fi însă prea dură cu mine să spun că n-a ieșit așa cum mi-aș fi dorit. Am luat titlul la categoria mea de vârstă și am făcut niște meciuri frumoase la senioare. Așa că, sunt mulțumită de mine, dar și de rezultatele pe care le-am obținut la această competiție.
– Un trofeu ce îți lipsea. Care e secretul rezultatelor tale?
– Nu cred că există un secret. Pur și simplu fac ceea ce-mi place și pun foarte mult suflet în munca mea. Am avut o perioadă în care alergam după medalii și îmi puneam singură foarte multă presiune pe umeri. Dar am depășit acel moment, iar acum încerc să fac atât cât pot și să mă bucur de acest sport frumos. Mi-a lipsit mult acea bucurie de a juca și sunt extrem de fericită că mi-am „recuperat-o”. Nu pot spune că nu mă mândresc cu vitrina de medalii pe care o am acasă, dar am început să înțeleg că frumusețea este drumul pe care-l parcurgi atunci când îți dorești să obții ceva, și nu momentul în care ai ajuns la destinație.
– Cum a fost să joci cu Eliza Samara, ai mai făcut-o?
– Este o onoare să joc cu Samara, de fiecare dată când am ocazia. Ne-am mai întâlnit de câteva ori în competiții, dar am avut ocazia să joc cu ea și în antrenamente. Eliza a fost modelul meu de-a lungul timpului și o apreciez încă de când am început să țin paleta în mână. Și eu sunt stângace și am avut foarte multe de învațat de la ea. Plus că Eliza este un exemplu de urmat din absolut toate punctele de vedere. Este o mare campioană, dar și un om deosebit.
– Ții să dedici cuiva anume Cupa?
– Da. Chiar îmi doresc să dedic această cupă unui om care a făcut recent un lucru foarte frumos pentru mine și față de care am promis să mă revanșez cumva. O fac acum, dedicându-i această cupă prietenei mele, Adriana Vlad. Ea a devenit un adevărat model de profesionalism pentru mine și încerc să-i calc pe urme cât pot de tare.
– Cum a fost 2017 pentru tine, ți-ai atins obiectivele?
– 2017 a fost un an destul de greu pentru mine. Am terminat primul an de facultate, deci am trecut prin primele emoții din timpul unei sesiuni de examene. Pe plan sportiv am bifat un loc 4 în Superligă, am început acum un alt sezon și deocamdată suntem pe locul doi. Acum îl inchei cu un titlu obținut la Cupa României, deci pot spune că a fost un an plin, dar frumos.
– Ce îți propui anul viitor, ca și rezultate?
– Îmi propun să-mi completez colecția de medalii cu un titlu în Superliga României. Acea medalie de aur îmi lipsește foarte tare și am de gând să o port la gât cât de curând! Vrem să spargem gheața și să câștigăm cea mai valoroasă medalie.
– Care e visul tău în tenisul de masă?
– Eu mi-am cam îndeplinit toate obiectivele în tenisul de masă. Mă rog… aproape toate. Dar visul meu în momentul de față ține mai mult de viitor. Îmi doresc să-i ajut pe acei copilași care își doresc să practice tenisul de masă, dar nu au posibilitatea să o facă. Vreau să le ofer o șansă acestor pitici să faca ceva frumos cu viața lor și să simtă satisfacția muncii lor. Atunci când ești în sala de antrenament uiți și de pro­bleme, și de neajunsuri, iar acești copilași merită să simtă satisfacția muncii lor și să vadă că se poate și altfel cum au fost ei invațați. Dar promit să-ți povestesc mai multe despre treaba asta peste ceva timp!
csmarad.ro

Recomandările redacției