cristeaDeși la un moment dat pierduse puțin în teren în fața rivalelor arădene din Liga a III-a pe piața transferurilor, Național Sebiș începe campionatul cu un lot foarte bun, poate cel mai bun din utimii cinci ani. De aceea, conducerea grupării de pe malul Crișului Alb a fixat obiectivul suprem, iar antrenorul Mihai Petcuț a îmbrățișat și el pe loc ideea. Fiindcă treaba grea în perioada pre-competițională a căzut pe umerii șefilor sebișeni, cel mai în măsură să vorbească despre ceea ce a fost în această vară și, implicit, pretențiile pentru stagiunea ce debutează vineri, este președintele Naționalului, Pavel Cristea.
– Domnule președinte, regretați vreun pas făcut în această vară? Se puteau gestiona mai bune unele momente, transferuri?
– Întotdeauna e loc și de mai bine, dar eu zic că rezultatul e foarte bun. Ne prezentăm la startul sezonului pregătiți din punct de vedere fizic, tehnico-tactic și cu un lot foarte valoros. După părerea mea, avem cel mai bun lot din 2008 încoace, de când Sebișul joacă în Liga a III-a.
– E și cel mai scump lot din istoria clubului?
– Să știiți că nu. Am avut alte echipe ce ne-au costat mai mult, dar rezultatele nu au fost pe măsură. Acum sperăm să avem satisfacții mai mari cu bani mai puțini și un lot cu o medie de vârstă destul de scăzută.
– Ce înseamnă satisfacții mai mari?
– Chiar acum (n.a. miercuri dupăamiază) am avut o ședință internă în care am stabilit că obiectivul clubului este primul loc, deci promovarea. Antrenorul Mihai Petcuț e și el de acord, nu putea fi altfel. Cred că a primit toți jucătorii solicitați, e acoperit pe toate posturile, mai departe are misiunea să găsească cea mai bună formulă de joc etapă de etapă.
– Pe care dintre fotbaliștii transfe­rați în această vară pariați pentru sezonul următor?
– Deși avem multe individualități în lot, pariez pe echipă. Trebuie să fim uniți, să ne sacrificăm cu toții pentru a ajunge unde ne dorim. Conducerea asigură salarii și prime bune, condiții de cazare, pregătire și recuperare după efort, jucătorii și antrenorii nu au decât să-și vadă de treaba lor.
– Nu regretați că ați spus adio Cupei încă din turul doi, în fața unei formații de Liga a IV-a?
– Nimănui nu-i place să piardă, însă, dacă ne gândim pragmatic, meciurile de Cupă ne-ar fi făcut să pierdem resurse importante. Preferăm să ne concentrăm pe campionat, mai ales că avem ca obiectiv locul 1.
– Oare promovarea din seria a V-a nu ar putea fi o afacere între echipele arădene de Liga a III-a?
– Nu știm exact valoarea echipelor din serie, ci doar că multe cluburi și-au propus ca obiectiv locurile 1-6. Cred că printre ele sunt și Pîncota și Ineu și nu ne-ar deranja dacă și-ar atinge scopul. Doar că eventual le văd pe locurile 2 și 3, în spatele nostru. Sau cam astea ar fi calculele hârtiei, să sperăm că și în realitate lucrurile vor sta la fel.
– Plecați cu prima șansă în primul meci al campionatului, cel de pe terenul Sănătății Cluj?
– Ne gândim doar la cele trei puncte în meciul de vineri, chiar dacă am fi preferat să nu fie un drum atât de lung. Antrenorul consideră că putem face deplasarea în ziua meciului, el știe cel mai bine cum vor reacționa băieții la o deplasare de 250 de kilometri. Vor fi cu siguranță deplasări în care vom pleca și cu 24 de ore înainte meci.  Cert este că, fotbalistic, suntem pregătiți să începem sezonul cu trei puncte.
Lotul Național Sebiș pentru turul sezonului 2013-2014:
Șoltesz, Merșca, Lazea – Cl. Feieș, Mînecan, Toader, Albert, Morariu, Moise, Hecsko, Neacșu, Jude, Dobricean, Susan, Bozian, Ban, Avădanei, Balint, Coțan, Bozian, Beuran, Vekas, Galea, Blănaru, Miron, Mândrușcă, Higyed, Cr. Feieș.

Recomandările redacției