Cristian Chivu, surpriza imensă pentru funcţia de selecţioner U21

0
375

În Comitetul Executiv al FRF, desfăşurat marţi la Casa Fotbalului, pe ordinea de zi a fost şi subiectul legat de nominalizarea selecţionerului României U21. Marea surpriză venită din Şedinţa Tehnică a FRF, ţinută cu o zi mai devreme, este Cristian Chivu, mai ales că existau şanse mari ca Adrian Mutu să fie nominalizat deja.
Alături de Chivu, pe lista scurtă a fede­ralilor au rămas Edi Iordănescu, Adrian Mutu, Costel Enache şi Florin Bratu. Surpriza este cu atât mai mare cu cât fostul căpitan al României s-a mutat cu familia în Italia şi lăsa de înţeles că nu ar mai reveni în România. Mai ales după ce Ionuţ Lupescu a pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte al FRF în favoarea lui Răzvan Burleanu.
„S-a discutat profilul viitorului selecționer pentru naționala de tineret, pentru ceea ce înseamnă continuitate și performanță. Mihai Stoichiță a venit și a prezentat aceste concluzii, urmând să luăm o decizie pe data de 14 ia­nuarie. Au fost mai multe nume care
s-au menționat. Cei din Comisia Tehnică au avut posibilitatea de a menționa câte trei nume. În momentul de față este o listă chiar mai lungă. Adrian Mutu este unul dintre cei care a strâns un număr de voturi destul de semnificativ. Am avut o relație foarte, foarte bună cu Adrian Mutu. Așteptăm luna ianuarie, pe 14 ianuarie avem o șe­dință de Comitet Executiv. Și noi ne-am dorit să putem să avem un nume”, a afirmat preşedintele Răzvan Burleanu la conferinţa de presă de după Comitetul
Executiv.
La 39 de ani, Cristan Chivu se află în al doilea sezon ca antrenor la juniorii lui Inter Milano. În 2018-2019 a pregătit echipa U14, cu care a obţinut şi un trofeu, iar din acest sezon a promovat la Under 17. Fostul internaţional român se află pe locul secund în Grupa B a campionatului U17 a Italiei din 14 participante. Echipa sa are 29 de puncte după 13 etape, în timp ce Atalanta este lider cu maximum de puncte, 33.
Dacă va accepta să preia echipa de tineret, Cristian Chivu ar urma exact acelaşi traseu ca şi Mirel Rădoi. Fost mare jucător al României, chiar mai mare decât actualul selecţioner de la prima reprezentativă, fără experienţă vastă ca antrenor, tânăr şi charismatic.
Cum arată cariera de fotbalist a lui Chivu
În 2003, Chivu avea să plece din Olanda, de la Ajax, din postura de căpitan, pentru a evolua în Serie A, sub culorile celor de la AS Roma.
În patru ani petrecuți în capitala Italiei, românul avea să iasă de trei ori vicecampion.
Visul de a termina pe prima poziție în ceea ce la vremea respectivă era cel mai puternic campionat din lume se va materia- lizeze însă în sezonul 2007-2008, odată cu trecerea la Inter Milano, ca și în următoarele două sezoane.
Tot la Inter, Chivu a câștigat Champions League în 2010, antrenat de portughezul Jose Mourinho, tehnician care s-a bazat mult pe serviciile sale. De altfel, în momentul numirii sale la echipă, unul dintre primele lucruri făcute de Mourinho a fost să-l viziteze la spital pe Chivu, care era accidentat. A fost începutul unei relații speciale între cei doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.