cioaca_cristianCristian Cioacă a primit, marţi, sentinţa, în cazul uciderii soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Cristian Cioacă a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru omor şi profanare de morminte. La sentinţa acestuia se adaugă 5 ani în care acesta va fi lipsit de drepturi civile. În plus, Cioacă va trebui să plătească 250.000 daune morale.

Decizia judecătorului nu este definitivă şi va putea fi atacată cu recurs. Nici Cioacă, nici avocatul său nu au fost prezenţi în sala de judecată. În sala de judecată nu a fost prezentă decât avocata familiei Ghinescu.

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat: „Mi se pare o pedeapsă mult prea blândă pentru fapta sa. A ucis-o pe soţia sa, mama copilului său, a tranşat cadavrul şi l-a făcut să dispară. Pedeapsa de 21 de ani aplicată e mult prea blândă, va beneficia de o punere în libertate mult prea curând de cât ar fi putut să execute. E un om tânăr… Nu există niciun dubiu pe marginea probelor existente la dosar. E vinovat. Scopul pedepsei nu va putea fi atins de această pedeapsă. Copilul va creşte şi nu va avea unde să îi depună o floare pentru mama sa, pentru că Cioacă a făcut să dispară orice urmă. E posibil ca şi familia Ghinescu să formuleze un apel împotriva acestei sentinţe, pentru că pedeapsa e mult prea blândă”. 

Dan Antonescu, expert criminolog, a comentat decizia instanţei, pentru Realitatea TV:

„Omul acesta ar fi putut scăpa cu o pedeapsă mai mică. Dacă ar fi recunoscut, fie ar fi putut fi lovituri cauzatoare de moarte, fie ar fi declarat că nu a existat intenţia. Dacă spunea că regretă ar fi impresionat instanţa. Dar faptul că nu a recunoscut justifica decizia instanţei. Atitudinea sa şi felul în care a reacţionat în aceşti ani a încurajat alţi infractori, care pot avea impresia că puteau scăpa. Nu s-a întâmplat, instanţa a făcut un lucru corect”

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012 şi este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie. Inculpatul a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Procurorii arată în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Ulterior, Cioacă a dus trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai uşor.

„Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş”, notează procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat că, în noaptea în care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla în apartament.

Probele criminaliştilor, prelevate din locuinţa Elodiei şi a lui Cristian Cioacă, îl indică pe poliţist responsabil de uciderea avocatei şi tranşarea acesteia. Probe de sânge – identificate cu un aparat special, Crime Light, prelevate de sub zugrăveala apartamentului, au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparţine Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci poliţist la Poliţia din Argeş, a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Mai mult, în octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov au fost găsite uniforma de poliţist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia şi ale Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci poliţist la Poliţia din Argeş, a anunţat dispariţia acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei lui.

SURSA: http://www.realitatea.net

Recomandările redacției