Interlopul Cristian Costea rămâne după gratii, după ce atât Judecătoria Arad cât și Tribunalul Arad i-au respins solicitarea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

În data de 28 iulie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au solicitat arestarea preventivă a acestuia, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de arma letală fără drept, violare de domiciliu, distrugere, şi şantaj formă agravată în formă continuată. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit procurorilor, din probatoriul administrat a reieșit că, în cursul zilei de 26 iulie a.c., în jurul orei 18.30, Cristian Costea s-a deplasat în municipiul Arad, la locuința lui F.H.. Inculpatul  a intrat fără drept în locuința victimei, mai exact pe poarta comună a imobilului, pe coridorul locuinței .

În scurt timp, a început o dispută verbală între cei doi, fondată de neplata unei datorii bănești, după care inculpatul l-a amenințat cu moartea pe acesta pentru a-l constrânge să îi dea presupusa datorie. Ulterior, Costea a scos un pistol din prosopul de plajă de culoare multicoloră, cu care a efectuat un foc de armă în direcția persoanei vătămate, nimerind însa televizorul din încăpere, plecând apoi într-o direcție necunoscută. Acesta a fost prins la graniță de autorități.

Recomandările redacției