Cristian Drăgan: Estimăm că reabilitarea drumului Arad – Felnac va începe în vară

0
249

felnac

După o lungă şi grea aşteptare, drumul Arad – Felnac – limită judeţ Timiş ar urma să intre în reabilitări de fond în vara aceasta. Autorităţile judeţene au garanţii că vor primi fonduri pentru punerea la punct a acestui drum, unul dintre cele mai proaste din tot judeţul. Din cei circa 27 de milioane de lei, necesari pentru drumul Arad – Felnac, anul acesta, administraţia judeţeană ar urma să primească de la stat circa nouă milioane de lei, la care se va adăuga o cofinanţare locală de peste 700.000 de lei.  Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, în scurt timp, proiectul de reabilitare a DJ 682 Arad – Felanc urmează să fie scos la licitaţie.

Perspectivele de modernizare a drumului sunt bune întrucât, reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad spun că vor primi bani pentru acesta, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Drumul ar urma să fie reabilitat începând din acest an, dar alocările de la Ministerul Dezvoltării se vor face eşalonat. „Este vorba de ordonanţa de Guvern 28 din 2013, pentru PNDL, prin care se alocă finanţare pentru drumuri judeţene şi comunale. În acest moment se aşteaptă un ordin de la Ministerul Dezvoltării pentru alocarea banilor şi avem garanţii că vom primi finanţare pentru drumul Arad – Felanc. De curând, în Consiliul Judeţean am aprobat alocarea unei cofinanţări proprii de peste 700.000 de lei pentru acest drum. Anul acesta ar urma să primim nouă milioane de lei pentru acest drum, iar alocările se vor face pe măsura derulării lucrărilor. Nu peste mult timp ar urma să scoatem la licitaţie contractul pentru reabilitarea drumului şi estimăm ca din vară să înceapă lucrările“, a susţinut Cristian Drăgan, administratorul judeţului. Potrivit administratorului CJA, Cristian Drăgan şi alte localităţi arădene ar urma să beneficieze de fonduri prin acest program, pentru diferite lucrări în infrastructură. Între acestea se numără: Nădlac, Moneasa, Săvârşin, Birchiş, Bârsa, Bieci, Beliu şi Ghioroc.

În această perioadă, Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru reparaţii şi plombări pe Arad – Felanc – limită judeţ Timiş, pentru îmbunătăţirea stării acestuia. Cât priveşte situaţia drumului Arad – Şiria – Seleuş, acesta este în acelaşi blocaj, fiind încă, pe hârtie, în administrarea constructorului care a contractat iniţial lucrările pe fostul program PNDI. Compania constructoare a intrat în insolvenţă, dar firma care o administrează s-a opus rezilierii contractului. Cel mai probabil, problema drumului Arad – Şiria se va rezolva în timp, în instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.