Am trecut des prin orășelul de pe Criș, Sebiș, dar fără oprire am observat că la Primărie la Sebiș totuși se muncește, deși a fost aici o situație atipică, unică în țară, să se schimbe trei conduceri în administrație. Așadar, actuala este a treia conducere distinctă și nu a fost ușor, cu atât mai mult cu cât a venit și pandemia peste capul lor. Am ținut să port o discuție mai amplă cu domnul Cristian Feieș, administratorul public al orașului Sebiș, pe care îl cunosc destul de bine și am remarcat gradul de seriozitate cu care muncește în funcția de administrator public.
– Domnule Cristian Feieș, știm că munca în administrație este grea, chiar dacă d-voastră nu recunoașteți aceasta.
– Nu, cum să nu recunosc că este grea munca de administrator, dar mie totuși acum de când am început să muncesc în această funcție, parcă de la o zi la alta mi se pare mai ușoară și dragă munca aceasta, totul este
să-ți placă ce faci. Totuși, lucrările noastre din orășelul de pe Criș, cum spuneți d-voastră, nu au stagnat, chiar și în această pandemie, dar să știți un lucru bun de la niște cetățeni care mi-au zis „băiatul acesta pune tot sufletul în ce face și Sebișul va avea altă întorsătură”.
– Haideți în mare să ne spuneți ce s-a mai făcut în orășelul de pe Criș.
– De când sunt eu în administrația orașului, am executat asfaltări, toaletări la pomi în intersecții și sub liniile de alimentare cu curent, proiect introducere pădure în circuitul subvenționării 200.000 de Euro. Am achiziționat un buldoexcavator de 62.000 de Euro, am decolmatat canale și șanțuri pluviale. Am avut proiect de schimbare și modernizare a rețelei de iluminat public cu LED-uri, în valoare de 1.400.000 de lei, pe fonduri guvernamentale, amenajare cimitire, amenajare piață. A mai fost realizarea tuturor măsurilor de combatere a răspândirii virusului COVID-19, accesarea de fonduri europene prin depunerea și câștigarea proiectului, promovarea diversității culturale în orașul Sebiș, în valoare de 20.000 de euro. Am realizat Concertul de Colinde „Tradiții la noi acasă de Crăciun”. Am realizat montarea de geamuri termopane la grădinița cu program prelungit, achiziție PCR pentru diagnosticarea COVID-19 din fonduri europene, deci să știți că nu am stat cu mâinile încrucișate, totul este să te implici ca să ai rezultate.
– Domnule Cristian Feieș, am înțeles că veți candida la funcția de primar al orașului Sebiș.
– Da, candidez deoarece foarte mulți cetățeni mi-au propus să candidez și într-adevăr când intri într-o luptă, trebuie să știi că îți asumi o mare responsabilitate.
– Aveți un program cu care veți merge în fața electoratului?
– Evident, am cinci obiective majore și vitale, este vorba de aducțiunea de gaz, care vine de la Ineu și până la Gurahonț, și este pe program guvernamental. A doua investiție va fi de înlocuire a rețelei de apă, care sunt de azbociment și fier, canalizare în satul Prunișor și stație de tratare în Prunișor, modernizarea Uzinei de tratare a apei în orașul Sebiș, la fel și aici, modernizarea stației de epurare. Al treilea punct este construire bloc pentru tineret și o pistă de biciclete care va porni din centrul orașului spre cele patru ieșiri, Prunișor, Bârsa, Buteni și Moneasa (cartier Prăjești), cu o lungime de 9,1 km, iar durata implementării proiectului este de 24 de luni, iar la punctul patru, un ambulator la spital. Acesta va fi pe fonduri europene, modernizare iluminat public, tot pe fonduri europene, ateliere școală. Ultimul punct cinci este despre cultură și sport, înființarea unui ansamblu de dansuri și a unei orchestre în cadrul Casei de Cultură și mai sunt multe și la nivelul satelor ce aparțin de Sebiș.
– Eu îți doresc succes, dar sunt convins că vei avea mare succes.

  • Sebisan spune:

    Buna ziua,
    Îmi cer scuze pentru că deranjez, de fapt întrebarea mea este:
    -Porcul…l-ați cumpărat sau l-ați primit cadou?
    Mulțumesc.
    PS – Aștept răspuns!
    Va salut cu respect!
    Un sebisan…

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției