Cristian Gabriel Voicu și-a pus ambiția să ajungă la Jocurile Olimpice

0
145

Într-un an în care competițiile sportive anulate au fost mai multe decât cele disputate, sunt totuși câțiva atleți care au reușit să cucerească medalii și să devină campioni naționali în sală, dar și în aer liber.
Federația Română de Atletism a dat startul unui proiect denumit „CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”. Proiectul își propune să scoată la lumină atleții care în ciuda condițiilor grele de pregătire provocate de pandemie au reușit totuși să obțină rezultate excelente, atât la naționalele din februarie, de la București, cât și la cele din toamnă, de la Cluj-Napoca. Unul dintre sportivii care fac parte din acest proiect este Cristian Gabriel Voicu, campion na­țional în proba de 800 m în aer liber, la tineret și seniori, medaliat cu aur la tineret și cu argint la seniori, în sală.
„– Cum ai descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte?
– A fost un an greu, dar cu reușite pe măsură. 2020 a fost un an dificil pentru mine, dar sunt fericit că am reușit să cuceresc patru medalii la naționale și că mi-am apărat titlul de campion balcanic.
– Într-un an în care competițiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reușit totuși să devii campion național atât în sală, cât și în aer liber. Care a fost cheia succesului?
– Speranţa, munca, ambiția și devotamentul au stat la baza succeselor mele de anul acesta. În ciuda restricțiilor de la începutul anului, am sperat mereu că se va da drumul la competiții, am muncit fără întrerupere și am crezut tot timpul în forțele mele.
– Care a fost cel mai greu moment din acest an?
– Revenirea la antrenamente după o perioadă de trei luni și jumătate fără activitate în afara locuinței. Dar a trecut și atunci când am revenit pe pistă am încercat să las cât mai repede în urmă acea etapă din viață.
– Dar cel mai plăcut?
– La finalul sezonului m-am uitat în vitrina cu medalii și am zâmbit satisfăcut. Sunt mul­țumit de ceea ce am realizat.
– Cum ți-a schimbat viața pandemia de coronavirus?
– Pandemia mi-a schimbat viața în bine. Am învățat că trebuie să am mai multă grijă de mine și de oamenii din jur.
– Ce îți propui pentru 2021?
– Pe plan național îmi doresc să repet performanțele din 2020. Pe plan international țintesc o participare cât mai bună la Campionatul European de tineret (U23).
– Care este marele tău vis, ca și sportiv, și ce vei face pentru a-l îndeplini?
– Calificarea la Jocurile Olimpice este marele meu vis. Ar fi minunat să am șansa de a participa alături de cei mai buni sportivi din lume. Voi munci zi de zi și sper ca visul să mi se împlinească“, au fost întrebările la care sportivul Cristian Gabriel Voicu a răspuns în cadrul proiectului „CAMPIONII ROMÂNIEI 2020”.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.