Fostul șef al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ispravnic, a fost lăsat în libertate, după ce a stat o perioadă îndelungată în arest la domiciliu. Alături de Cristian Dima și Mircea Lucaciu, el va fi cercetat în dosarul mitei la PSD Arad, sub control judiciar, măsură ce va fi în vigoare până în data de 15 mai 2020.

„Admite contestația formulată de inculpatul Ispravnic Cristian Ilie împotriva încheierii nr.132 din 10 martie 2020 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 769/1/2020. Desfiinţează, în parte, încheierea atacată şi rejudecând: Respinge propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Timişoara, în dosarul nr. 35/P/2019, cu privire la inculpatul Ispravnic Cristian Ilie. (…) înlocuieşte măsura preventivă a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul Ispravnic Cristian Ilie pe o perioadă de 60 de zile, începând din data de 17 martie 2020, până la data de 15 mai 2020, inclusiv. (…) Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie , privind pe inculpații Dima Cristian şi Lucaciu Mircea Andrei, şi de inculpatul Dima Cristian împotriva aceleiaşi încheieri”, se arată în decizia Înaltei Curți.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Cristian Ispravnic trebuie să respecte următoarele obligaţii:  să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi și libertăți, la judecătorul de cameră preliminară şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;  să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;  să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuiește desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României, fixată de organul judiciar, decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia; să nu se apropie de inculpaţii, suspecţii, martorii, experţii din prezenta cauză şi de specialiştii desemnaţi de organul judiciar, precum şi de persoanele care vor dobândi aceste calităţi în viitor şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nicio cale.

În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin sau de existenţă a suspiciunii rezonabile că a săvârșit cu intenție o nouă infracțiune pentru care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva sa, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive. 

 

 

Recomandările redacției