Mijlocaşul despre care vorbea Laszlo Balint în urmă cu trei zile după ratarea împrumutului lui Ovidiu Bic de la CS Universitatea Craiova este Cristian Puşcaş. Mutarea s-a oficializat ieri, după ce fotbalistul de 25 de ani şi-a încheiat conturile cu Petrolul Ploieşti. Pentru „lupi” a jucat în 15 meciuri, în toate ca titular şi a marcat patru goluri. Pentru gruparea „roș-albă” a semnat până în vara anului 2021.
Fotbalistul e născut pe 29 ianuarie 1994 la Reghin, iar anii junioratului i-a petrecut în curtea clubului Steaua București. De aici, în palmaresul său figurează un titlu de campion și o Supercupă a României, plus debutul în Europa League. A mai jucat la Gloria Buzău, FC Clinceni, Academica Argeș, Metalul Reșița sau Dunărea Călărași (promovare plus prezențe în Liga I), dar și în Islanda, la gruparea KF Fyardabyggd.
A doua jumătate a stagiunii trecute a petrecut-o la Petrolul Ploiești. „Sunt onorat că am ajuns la un club de talia UTA-ei, Campioana Provinciei. Cred foarte mult în acest proiect, în oamenii de aici și sunt convins că împreună vom realiza lucruri importante!”, sunt primele cuvinte ale fotbalistului în noua sa calitate, cea de utist.
Fotbalistul a semnat contractul cu „roş-albii” la Bucureşti, în prezenţa impresarului Bogdan Apostu şi antrenorului arădenilor, Laszlo Balint. „Cristi Pușcaș este un jucător foarte important pentru acest nivel, cu valoare certă și confirmată, are experiență la echipe care au luptat pentru promovare, precum Dunărea Călărași, sezonul în care au și reușit promovarea, sau Petrolul Ploiești, în sezonul recent încheiat. Mă bucur mult că am reușit să îl semnăm pe Cristi, nu au fost ușoare negocierile, iar aici aportul cel mai important îl are Bogdan Apostu. În plus, poziția pe care joacă Cristi, mijlocaș defensiv, este una pe care o doream acoperită. Avem în continuare discuții pentru alți doi-trei jucători de profil ofensiv, sper ca până la sfârșitul săptămânii să avem și finalitate la aceste discuții”, a declarat Balint pentru uta-arad.ro.
Până acum UTA a făcut cinci achiziții, dar Pușcaș e primul mijlocaș de meserie sosit în această vară la Arad. Ceilalți jucători prezentați deja de arădeni sunt: Florin Iacob (25 de ani, portar, ex Metaloglobus), Bogdan Stancu (25 de ani, fundaş stânga, ex Sportul Snagov), Marius Tomozei (28 de ani, fundaş dreapta sau stânga, ex Metaloglobus), Florin Ilie (26 de ani, fundaş central, ex Sportul Snagov) şi Valentin Buhăcianu (25 de ani, atacant, ex Aerostar Bacău).

Recomandările redacției