sculiciCS Vladimirescu a traversat cea mai grea iarnă de la înființare încoace. Marile bucurii de acum două veri, eventul în Arad și promovarea în premieră pe scena ligii a treia, au fost urmate de îndeplinirea obiectivului, menținerea. Turul actualei stagiuni s-a dovedit însă dezastruos, s-au strâns numai 5 puncte, așa că iarna avea să aducă modificări radicale. „Vladi” s-a despărțit de o echipă întreagă, de Gigi Borugă și Nicolae Mitu, asta după ce și Ciprian Roșca părăsise clubul. Antrenorul Cristian Sculici a revenit pe banca tehnică a echipei pe care a fondat-o și, împreună cu Rolland Szabo, Adrian Palade și Ovidiu Coman, încearcă să se salveze ce se mai poate salva.
– Cristi, în prima discuție purtată la finalul turului, președintele Rolland Szabo a fost clar, menționând că CS Vladimirescu va reveni la ideea cu care s-a plecat la drum mai demult, aceea de a miza pe tineri.
– Da, acela a fost gândul nostru inițial, numai că ne-am abătut de la el și am ajuns în situația în care am ajuns…
– Acum poate e inutilă întrebarea, dar există păreri de rău pentru abaterea de la acea idee inițială?
– Nu e vorba de părut rău, nici nu vreau să vorbesc despre alți oameni. Fiecare a încercat să facă bine, zic eu. A ieșit cum a ieșit, lipsă de performanță, au fost mai multe greșeli. Noi suntem o echipă mică și am avut prea mulți jucători care au necesitat cazare și masă. Dar, ce a fost, a fost. Nu mai are rost să căutăm vinovați, mergem mai departe cu ce avem. La prima vedere, lotul e foarte tânăr, dar există, totuși, un schelet cu jucători care au oarecare experiență. Portarii, amândoi, apoi mai sunt Tudoroiu, Istin, Drăgan, Stănaia sau Kocsis. Purece a mai prins și el jocuri. Ei vin pe lângă Ciubăncan și Iancu, sportivi care sunt mai experimentați din punct de vedere al vârstei. Cei mici trebuie să crească, suntem conștienți că pentru ei e un pas mare. Când s-a luat decizia asta, am știut urmările. Nu putem spune că jucători de 14-15 ani pot fi certitudini, e clar că ne asumăm un risc. Dar am înțeles că și la Caransebeș sunt tineri. Poate va fi și un avantaj tinereţea noastră.
– Ce se știe de acea depunctare venită după încheierea turului?
– Am venit joi dimineață de la București, unde s-a lămurit totul. A fost doar o neînțelegere, o chestie mai mult de comunicare. Chitanța a ajuns în alt birou. Am primit și prin fax decizia Comisiei de Disciplină, care îmi fusese comunicată verbal și miercuri seară, avem toate punctele înapoi, a fost anulată amenda.
– Deci se pornește de la 5 puncte în retur
– Da. Probleme financiare nu sunt doar la Vladimirescu. În proporție de 90-95 la sută, cu sacrificii, problemele noastre au fost rezolvat. Nu vreau să jignesc, dar când sunt 5 puncte, banii au o influență, însă nu joacă banii. Chiar joi și vineri se rezolvă în mare parte și celălalt procent, ca până la ora primei etape să mai rămână foarte puține probleme de acest gen, iar jucătorii să se poată concentra la joc. Indiferent de tinerețe sau de lipsa de experiență, nu mergem nicăieri să nu luăm multe goluri. Ne jucăm fiecare șansă. Normal, rămâne să și putem.
– Ai ales, o vreme, să nu mai declari nimic public. E ceva din acea perioadă ce ai vrea să se știe acum?
– Nu e vorba… Dar sunt foarte multe comentarii din exterior, se vorbește mult, de foarte multe ori și prost. Nu se știe ce e în interior și care sunt cauzele. Eu nu sunt genul care să intru în polemică, inclusiv cazul Mitu, am discutat personal cu el și în continuare voi face la fel. Dar nici nu erau foarte multe de spus. Au fost și multe incertitudini, treptat am reușit să ne consolidăm oarecum, chiar dacă cu lotul actual ne-am asumat, repet, riscuri. Nu mă sperie însă ce urmează. E adevărat, prin tinerețe se poate spune că suntem sub­țiri, dar sunt copii talentați, care pot să crească și pot produce lucruri bune. Nu am ieșit public, au fost anumite discuții, dar unele erau făcute cu răutate, iar altele fără a se cunoaște situația corectă din interior. Toți avem vina noastră, poate cea mai mare parte o am eu, că eu am făcut clubul. Dar toți am lucrat, fiecare am avut o decizie sau o părere…
Lotul CS Vladimirescu pentru retur: Mitrea, Bak, Vancea – Bobeiciuc, Ciobanu, Tudoroiu, Apostol, Istin, Cherciu, Pop, Stănaia, Drăgan, Ciubăncan, Onețiu, Dobai, Purece, Kocsis, Iancu, R. Lăsculescu, Nol, D. Lăsculescu, Păcurar, Horvath. Celor enumerați li se poate adăuga oricând orice jucător din efectivul echipei a doua.

Recomandările redacției