Întâmplător sau nu, ziua ce a urmat simulacrului de derby al Vestului, de la Șiria, a fost cea în care Cristian Todea s-a despărțit oficial de echipa fanion a Aradului. Fostul mijlocaș central îndeplinise rolul „secundului” din vara anului 2015 până în toamna anului trecut, când a fost „uns” antrenor principal în locul lui Adrian Falub. Titulatura i-a rămas și după preluarea frâielor de către Ionuț Popa din postura directorului tehnic, „Dulăul” vorbind – de altfel – cel mai des în numele staffului.
Miercuri seara, însă, Todea și-a încheiat oficial legătura cu echipa fanion a Aradului după o vizită la sediul clubului din Calea Victoriei. „Am fost aproape să plec încă din ziua în care nea’ Popică a venit la echipă, dar am zis să rămân pentru a-i face acomodarea mai simplă, pentru binele clubului. Am spus că e important să-i dau mai multe informații despre fotbaliștii pe care i-am adus și pregătit în iarnă, dar acum misiunea mea s-a tereminat. UTA e pe mâini bune, e ca și salvată de la retrogradare, așa că am decis că e momentul potrivit să fac pasul înapoi. Deocamdată, vreau să mă liniștesc, să fac o analiză a perioadei petrecută la clubul ce mi-a dat atât de multe în cariera mea, iar apoi voi vedea ce am de făcut mai departe”, ne-a mărtu­risit tânărul tehnician.
Fiindcă decizia a venit la puține ore după cel mai trist derby UTA – Poli din istorie, e normal să ne punem întrebarea dacă a contat și acest aspect. „Se poate spune că, oarecum, a cântărit și cele întâmplate marți. A fost un derby foarte anost, îmi amintesc că și la meciurile de copii și juniori dintre cele două echipe părinții și cine mai venea să ne vadă făceau o atmosferă mult peste ceea ce a fost la Șiria. E clar că acest meci nu ar trebui să se joace niciodată fără galerii. Mai departe, adevărul e undeva la mijloc. Cei care au oprit accesul fanilor timișoreni pe stadion au avut motive întemeiate legate de securitate, dar mă gândesc și ceea ce a fost în sufletul celor care au vrut să intre la meci și au rămas pe dinafară cu biletele în mână. Una peste alta, am fost foarte dezamăgit de cele întâmplate la Șiria, dar fotbalul și UTA merg mai departe ca și viața în sine”, a mai spus Todea.
„Dulăul” și-a început cariera de tehnican chiar la UTA în urmă cu aproape trei ani, alături de Roland Nagy, Cristi Păcurar și Dan Țapoș. Ultimii doi fac parte și în continuare din stafful condus de Ionuț Popa. Altfel, „Dulăul” mai lucrase din postura de „secund” cu Laurențiu Roșu, Adrian Mihalcea și pentru două săptămâni cu Adrian Falub
Siteul oficial al clubului UTA a anunțat, la rându-i, despărțirea
de Todea: „Antrenorul Cristian Todea și conducerea clubului UTA au ajuns, pe cale amiabilă, la un acord de încetare a colaborării. Îi mulțumim lui Cristi pentru tot aportul adus echipei în perioada petrecută împreună și îi urăm mult succes în viitor!”

Recomandările redacției