Cristiano Ronaldo a câștigat pentru a treia oară Balonul de Aur

0
300

roni1Internaţionalul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a câştigat, luni seară, pentru a doua oară consecutiv şi a treia oară în carieră Balonul de Aur, trofeu ce a fost decernat în cadrul unei gale desfăşurate la Zurich.
Cristiano Ronaldo a fost urmat de Lionel Messi, cu 15,76 la sută din voturi, şi Manuel Neuer, cu 15,72.
Trofeul i-a fost înmânat de fostul internaţional francez Thierry Henry.
Ronaldo, în vârstă de 29 de ani, a mai câştigat Balonul de Aur în 2008 şi 2013. El a marcat în 2014 61 de goluri în 60 de meciuri disputate.
Finalist de şase ori în ultimii şapte ani la Balonul de Aur, el a fost al doilea în 2009, 2011 şi 2012.
Ronaldo se alătură în clubul select al deţinătorilor a trei astfel de trofee lui Johan Cruyff (1971, 1973, 1974), Michel Platini (1983, 1984, 1985) şi Marco Van Basten (1988, 1989, 1992). El se află însă în urma lui Messi, care a câştigat Balonul de Aur de patru ori (între 2009 şi 2012).
De asemenea, Cristiano Ronaldo este primul portughez care a câştigat de trei ori Balonul de Aur. Anterior, el se afla la egalitate cu Eusebio şi Luis Figo, care au primit acest premiu câte o dată.
Lionel Messi, în vârstă de 27 de ani, este cvadruplu laureat al Balonului de Aur, el devenind în 2014 cel mai bun marcator din istoria campionatului Spaniei (256 de goluri) şi cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor (75 de goluri).
Manuel Neuer, în vârstă de 28 de ani, este campion mondial cu naţio­nala Germaniei.
„Vreau să devin unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile”
Cristiano Ronaldo a declarat, luni, la Zurich, după ce a câştigat Balonul de Aur pentru a treia oară în carieră, că
i-ar plăcea să devină unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile şi speră să-l ajungă pe Lionel Messi, care a obţinut trofeul de patru ori.
„Mi-am văzut fiul, mi-am văzut mama, totul este în regulă…Mulţumesc tuturor celor care au votat pentru mine, antrenorului meu, coechipierilor mei, preşedintelui Real Madrid, clubului. Este o recompensă foarte importantă. A fost un an de neuitat şi să câştig un astfel de trofeu este ceva unic. Sunt foarte, foarte fericit, acest lucru mă motivează să încerc să mai câştig titluri individuale şi cu echipa. Mulţumesc mamei mele, tatălui meu care mă urmăreşte din cer, familiei mele. Mulţumesc selecţionatei Portugaliei şi tuturor portughezilor. Nu mă gândeam că voi câştiga acest balon de trei ori, dar poate că-l voi ajunge pe Messi, cine ştie… Mi-ar plăcea să devin unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile”, a declarat Ronaldo la gala de la Zurich.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.