SANYO DIGITAL CAMERASenatorul liberal Ioan Cristina a anunţat că anul viitor vor fi majorate salariile bugetarilor cu venituri mici dar şi venitul unor categorii specifice, cum sunt medicii rezidenţi şi profesorii debutanţi. „Guvernul analizează în prezent mai multe variante pentru a crea cel mai bun pro­iect de buget pentru anul 2014. Ce­tă­țenii trebuie să știe că nu va există presiune pe salarii și pensii. Dimpotrivă, toate pensiile vor fi indexate, la fel și salariile mici”, a spus Ioan Cristina.
Senatorul a mai precizat şi că toate pensiile vor fi crescute cu 3,75%, fiind vorba de mărirea punctului de pensie în urmă indexării cu rată inflației.
Acesta a adăugat şi că o eventuală lărgire a bazei de impozitare nu înseamnă creșteri de taxe sau introducerea unor noi impozite, ci mărirea numărului de contribuabili. Senatorul Ioan Cristina a anun­ţat că, în urma rectificării bugetare, o parte din banii luați de la ministere vor fi îndreptați spre cofinanțarea proiectelor europene și, implicit, spre investiții.  „Cu alte cuvinte, vom avea bani pentru a cofinanţa aceste proiecte, ceea ce va duce la investiţii şi la crearea de noi locuri de muncă”, a precizat Ioan Cristina.
(G.C.)

Recomandările redacției