ciocanDupă două victorii preţioase în acest debut de an, Universitatea Goldiş ICIM revine în faţa propriilor suporteri. În primul meci din 2013 pe teren propriu, echipa arădeană înfruntă surpriza rundei trecute, CSB Alexandria. Chiar dacă pornesc clar cu prima şansă, „galben-albastrele” nu îşi subestimează adversarele dar nici nu iau în calcul altă variantă decât victoria. Meciul dintre ICIM şi Alexandria contează pentru etapa a 17-a, a doua a returului şi este programat sâmbătă, cu începere de la ora 18, în Polivalenta arădeană.
„Va fi un meci dificil cu Alexandria, ele au produs surpriza etapa trecută, câştigând cu Satu Mare, aşa că vor veni montate aici, dar noi trebuie să ieşim ca de fiecare dată mai montate decât adversarele noastre şi să le arătăm că nu au nicio şansă.  Publicul arădean ne susţine de fiecare dată, este o atmosferă superbă, îi aşteptăm în număr cât mai mare şi acum”, spune Cristina Ciocan. Antrenorul secund al echipei arădene este mulţumit de atitudinea şi randamentul fetelor, iar faptul că nu s-a făcut niciun transfer nu este neapărat un minus: „Le simt pe jucătoare foarte montate în acest început de an, se vede că şi-au făcut treaba în pauza de iarnă şi                şi-au păstrat condiţia fizică, respectând programul impus de domnul Moraru. Ne aşteaptă o perioadă dificilă, cu deplasări lungi şi multe ore pe autocar, dar suntem obişnuite cu acest ritm, am încredere că vom face o treabă bună. Faptul că nu am făcut schimbări în lot nu cred că este neapărat un minus, mai degrabă un avantaj, pentru că fetele se înţeleg perfect, există o chimie formată în prima parte a campionatului. Nu cred că Târgovişte s-a întărit, se poate spune mai degrabă că şi-au completat locurile rămase libere după plecările altor jucătoare.”
După 16 etape, Universitatea Goldiş ICIM continuă să fie lider în Liga Naţională, cu 29 de puncte. Echipa arădeană este urmată de principala rivală la titlu, CSM Târgovişte, care are 27 de puncte dar şi un meci mai puţin disputat. Pe trei se clasează CSM Satu Mare, formaţie care după înfrângerile de la Sfântu Gheorghe şi Alexandria a pierdut teren important în lupta pentru primele două poziţii. „Într-adevăr, suntem într-un uşor avantaj faţă de Satu Mare, dar multe se mai pot întâmpla până la final, mai ales în play-off, să nu uităm episodul de anul trecut, de la Arad. Avem de trecut un hop foarte dificil, în semifinalele Cupei României. Mi se pare nedrept să jucăm cu Târgovişte în această fază, dar probabil că nici lor nu le convine”, mai spune Cristina Ciocan.

Recomandările redacției