bugetDoi dintre parlamentarii USL Arad, senatorul Cristina şi deputatul Calimente, critică acţiunea PD-L de a contesta la Curtea Constituţională a României, bugetul pe 2013. Ioan Cristina consideră că gestul PD-L de atacare a bugetului de stat la Curtea Constituţională, deși reprezintă dreptul oricărui grup parlamentar, este unul pur politic și riscă să afecteze funcționarea instituțiilor statului, care în felul acesta ar putea fi lipsite de resursele financiare necesare.  „Este o încercare de tergiversare care din păcate se repercutează asupra unor domenii importante, precum Educația sau Sănătatea”, atrage atenţia Ioan Cristina, care spune că adoptarea bugetului s-a făcut în mod regulamentar, cu respectarea prevederilor Regulamentului comun al Camerei Deputaților și Senatului. „Invocarea lipsei de cvorum este lipsită de temei în condițiile în care procedura apelului nominal a fost parcursă de cel puţin trei ori și s-a constatat că există cvorum. De asemenea, toate amendamentele opoziției au fost citite și în sală s-au aflat mai mult cei de la PP-DD, care au făcut o opoziție mai serioasă decât cei de la PD-L”, a mai spus demnitarul arădean.
Şi colegul său de partid, deputatul Mi­hăiţă Calimente crede că numărul mare de amendamente depuse de PD-L nu a avut alt scop decât să amâne cât mai mult posibil adoptarea bugetului. „Problema este dacă au vreun temei de oportunitate. Au depus peste zece mii de amendamente doar pentru a încurca lucrurile”, a spus Mihăiţă Calimente.
În ceea ce priveşte şansele de reuşită ale contestării la Curtea Constituţională a României, deputatul Mihăiţă Calimente spune că totul depinde de ordinele pe care preşedintele Traian Băsescu le transmite judecătorilor.

Recomandările redacției