parlamentParlamentarii arădeni sunt de ceva vreme în vacanţă. După ce s-a în­cheiat prima sesiune a legislaturii 2012-2016 pot fi desprinse şi anumite concluzii. În numărul de astăzi al ziarului nostru ne vom opri asupra declaraţiilor făcute de către parlamen­tarii arădeni în plen.
În ceea ce îi priveşte pe deputaţi, de cele mai multe ori a luat cuvântul în plenul Parlamenului deputata Claudia Boghicevici (PD-L), urmată îndeaproape de către deputatul liberal Mihăiţă Calimente. Cei doi au luat cuvântul, în cursul acestei prime sesiuni aproximativ 13 minute fiecare. La polul opus se află deputatul demo­crat-liberal Eusebiu Pistru care a luat cuvântul în faţa colegilor săi doar când a depus jurămânul, adică în şedinţa de învestire de la finele anului trecut. Pistru apare înregistrat pe pagina web a Camerei Deputaţilor doar 27 de secunde. Tot slab poziţionat este şi deputatul PP-DD Ştefan Dalca. Acesta a vorbit în cele şase luni de zile de la microfonul camerei inferioare puţin peste două minute. În afară de jurământ, Ştefan Dalca a mai avut o singură intervenţie.
Ceilalţi deputaţi arădeni se află în media generală a Camerei Deputaţilor.
În ceea ce îi priveşte pe senatori, aici întâlnim un caz similar cu cel al deputatului Eusebiu Pistru, anume cel al senatorului PNL Ioan Cristina.
Preşedintele PNL Arad apare pe pagina web a Senatului României doar cu declaraţia susţinută în faţa colegilor săi când a depus jurământul, adică în data de 19 decembrie anul trecut.
Ceilalţi doi senatori care reprezintă judeţul Arad, anume Constantin Traian Igaş şi Mihai Ungureanu au trei, respectiv 26 de luări de cuvânt de la microfonul camerei superioare a Parlamentului României.
În concluzie, putem spune că sena­torul Ioan Cristina şi deputatul Eusebiu Pistru sunt cei mai tăcuţi parlamentari trimişi de către arădeni pentru a le reprezenta interesele.

Recomandările redacției