Crișul Chişineu-Criş se deplasează în fieful „nașei” echipelor arădene: „Să ne întoarcem cu punct sau puncte!”

0
189

Returul Ligii a III-a a intrat în a doua sa jumătate și apele încep să se împartă. Cel puțin deocamdată, lupta pentru promovare a rămas să se dea în cinci echipe, pe când la polul opus înghesuiala e și mai mare. Există, totuși, și formații lipsite de griji pe acest final de sezon, iar Crișul Chișineu Criș e una dintre ele.
După ce Dumbrăvița a „agățat” remiza la ultima fază pe Crișul Alb, printr-un penalty îndelung contestat de gazde, teamul lui Adrian Abrudean a realizat că șansele de a mai spera la locul 1 au devenit pur matematice. Oricum, chișeuanii sunt în obiectiv la primul sezon petrecut în eșalonul trei după mai bine de două decenii, așa că de acum e de așteptat să etaleze un joc dezinvolt, câteodată mult mai eficient decât cel tacticizat. „Ne-am revenit destul de greu după nedreptatea sufe­rită la meciul cu Dumbrăvița, când am fost privați de două puncte mai mult decât meritate, dar nu avem ce face, trebuie să mergem înainte. Ne așteaptă un joc foarte greu la Galda, împotriva unei formații ce luptă pentru supraviețuire și care, din câte observăm, e într-un moment bun. Să câștigi cu 3-0 la Cermei nu e chiar simplu, dar, se știe, niciun meci nu seamănă cu altul. Mergem să ne jucăm șansa și să ne întoarcem cu punct sau puncte”, spune Alin Ciornei, autorul golului din toamnă ce a decis partida tur în favoarea Crișului.
Industria Galda este „nașa” formațiilor din Arad în acest sezon, cu două victorii externe, la Sebiș și Lunca Teuz Cermei. Acum, echipa din județul Alba speră să reușească și un succes intern, în fața fanilor, chiar și fără antrenorul Paul Ciucă pe bancă, acesta având probleme medicale de la începutul returului. „Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece după surpriza reușită runda precedentă. Jocul este unul important, la fel de greu ca și cel anterior, suntem încă în zona fierbinte și trebuie să luăm puncte în fiecare meci”, a spus președintele Marcel Georgiu pentru ziarulunirea.ro. „Întâlnim o echipă experimentată, însă ne propu­nem să realizăm a doua victorie conse­cutivă și implicit să scăpăm cât mai repede de grijile retrogradării”, a explicat și căpitanul Industriei, Daniel Lupșan.
Pentru duelul de sâmbătă, de la ora 17, Industriei îi va lipsi Fl. Schiau, în timp ce Cioplântă e incert. La Crișul, revin la dispoziția lui „Știli” Clej și Ianc, dar iese din calcule Maghici (suspendat). În fine, Modan nu s-a mai operat la genunchi, ba chiar și-a reluat antrenamentele și ar mai putea apărea pe gazon pe acest final de campionat. De menționat că divizionara terță arădeană va face deplasarea la Galda sâmbătă, în ziua meciului din cadrul etapei a 24-a a Ligii a III-a.
Formații probabile:
Galda: Iancău – Frențiu, Haiduc, S. Fulea, Puha – Gergely, Al. Costea, D. Lupșan, D.
Sîrbu – Cioară, S. Mureșan.
Crișul: Dagău – Lazăr, Sabău, Al. Pavel, Siminic – Gâlcă, Suslak – Piț, Bozian, Ciornei – Matei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.