gombos Chiar dacă nu i-a ieșit fuziunea cu CS Vladimirescu, Crișul Chișineu Criș nu a abandonat ideea de a simți aerul eșalonului trei. Aflând că una dintre grupările din seria a V-a are dificultăți de ordin financiar, conducerea Crișului a luat repede taurul de coarne, iar astăzi s-a și întâlnit cu „oficialii” clubului respectiv. Eugen Lăpădat și Liviu Coacăză, patronul, res­pectiv președintele secției de fotbal al Europei Alba Iulia au fost la negocieri în orașul de pe malul Crișului Alb, iar concluziile par optimiste.
Ofertă bună și corectă
Din partea divizionarei a patra arădene la masă s-au așezat Eugen Gagea, reprezentantul Primăriei din localitate, Karoly Gombos, patronul echipei și Daniel Cherecheși, directorul executiv al clubului, ei aflând exact condițiile în care s-ar putea face tranzacția. „Dintre toate propunerile de asociere, cea venită din partea clubului Europa Alba Iulia este cea mai bună și mai curată. Ni s-a demonstrat că formația din Alba nu are datorii la Federație sau în altă parte, plus că ar avea niște jucători care ne-ar putea ajuta în Liga a 3-a. Ținem cont de toate acestea, iar domnul Gombos va da un răspuns final cel târziu luni. Dacă acesta va fi pozitiv, atunci vom merge cu toții la Alba Iulia, vom înregistra actele la Tribunal și-i dăm bătaie”, ne-a declarat Daniel Cherecheși.
„Europenii” confirmă negocierile
Divizionara terţă Europa Alba Iulia mai există doar cu numele în judeţul Alba și asta pentru că și problemele de ordin financiar au lovit din plin şi nou-promovata de la Drâmbar, iar şefii „europenilor” au aşteptat în zadar sprijin financiar în această iarnă de la Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba. „În proporţie covârşitoare, lucurile sunt rezolvate. Îi aşteptăm luni, la Alba Iulia pe oficialii de la Arad, pentru semnarea actelor şi schimbarea acţionariatului. Dacă ne vom înţelege, echipa va juca sub acest nume până la vară, la Chişineu Criş”, a confirmat Liviu Coacăză, preşedintele Europei Alba Iulia. Pe de altă parte, în această săptămână şi Unirea Alba Iulia îşi va anunţa abandonul din eşalonul secund, urmând să continue activitatea numai la nivel de junior.
europa10 mii de euro pentru loc și 12 fotbaliști?
Singura problemă aflată în calea fina­lizării tranzacţiei ar fi negocierile purtate în jurul sumei cu care va fi cedat clubul Europa Alba Iulia, cifrată undeva în jurul a 10.000 de euro. După ce s-a despărţit de P. Muntean (Seso Câmpia Turzii), Arsene (FC Oşorhei), Bratima şi M. Cristea (Unirea Dej), D. Lupşan (CSO Cugir), Europa mai are în efectiv 12 fotbalişti (Burdun, V. Răducanu, I. Andrea, Haiduc, Samoilă, Circov, Hârciagă, Apetri, Felindean, Al, Popa, Issa, R. Danciu) care vor fi redirecţionaţi spre gruparea din Arad, jucătorii având însă posibilitatea să refuze, în cazul în care nu le convine situaţia financiară. În consecinţă, şi echipa secundă a Europei Alba Iulia se va retrage în retur din Liga a 5-a Alba. În schimb, Crișul nu dorește să-și piardă nici locul din eșalonul patru, unde urmează să evolueze cu echipa din Liga a 5-a (seria B).
După prima parte a sezonului, cu 13 puncte acumulate, Europa Alba Iulia ocupă poziția  a 10-a în clasamentul seriei a V-a din Liga 3-a. În primă instanță, obiectivul noii grupări ce-și va disputa meciurile din campania de primăvară la Chișineu Criș va fi evitarea retrogradării. La startul întrecerii s-au mai prezentat două grupări din județul nostru, Șoimii Pîncota și Național Sebiș, cu aceasta din urmă șefii Crișului având un conflict în jurul fotbalistului Albert.

Recomandările redacției