Zece baraje de promovare în Liga a III-a și-au consumat deja primele manșe sâmbăta trecută și au apărut și primele verdicte. Turda, Horezu, Rapid și Dumbrăvița sunt ca și promovate, timișenii urmând – probabil – să evolueze în seria arădenelor din stagiunea 2018-2019. Însă, e de așteptat ca din rândul divizionarelor terțe din județul nostru să facă parte și Crișul Chișineu-Criș, care intră intră în arenă cu Bustu­chinul, campioana județului Gorj, de abia la finalul acestei săptămâni.
Eșecul din Cupă, un duș rece cu învățăminte
După ce a mers „ceas” toată primăvara, câștigând pe linie toate meciurile, Crișul Chișineu-Criș a pierdut finala Cupei (faza județeană) în fața Victoriei Zăbrani. Antrenorul Adrian Abrudean a interpretat eșecul ca pe un semnal de alarmă în vederea „dublei” ce contează cu adevărat pentru întreaga stagiune a echipei sale. „Înfrângerea de la Șiria a fost un duș rece din care trebuie să tragem învățăminte. Conducerea tehnică și fotbaliștii trebuie să conștientizeze că, pe lângă valoare, e nevoie de suflet și minte să-ți adjudeci o finală, așa cum va fi și cea cu Bustuchinul. Urmează o dublă manșă la finalul căreia vrem să fim echipa care va desface șampania. Plecăm cu șanse egale, 50-50%, sperăm ca după meciul de la Chișineu-Criș acestea să mai crească în dreptul nostru, dar lupta se va duce, zic eu, până la finalul meciului de la Bustuchin. Pentru asta trebuie să rămânem concentrați 100%, să nu lăsăm niciun moment garda jos în fața unei echipe ambițioase, oltenești”, spune Daniel Cherecheși, managerul grupării de pe Crișul Alb.
Mobilizare generală în oraș și în zonă: „Cârcotașii
trebuie să știe, ne dorim enorm să promovăm!”
Vă reamintim că gruparea din Chișineu-Criș a pus deja în vânzare bilete de intrare pentru meciul tur, cu Bustuchinul. Un loc pe scaun costă 20 de lei, iar unul în picioare 10 lei și, deocamdată, s-au vândut în jur de 200 de bucăți. Iar zilele următoare vor fi puse în vânzare și fulare personalizate pentru barajul cu gorjenii, contra a 20 de lei bucata. „Exceptând mici detalii, suntem pregătiți de meciul de sâmbătă. Mini-tribuna rezervată susținătorilor oaspeților e și ea pregătită, domnul viceprimar din Bustuchin comunicându-mi telefonic că vor face deplasarea între 50 și 70 de susținători ai echipei adverse. Oricum, așteptăm o hârtie oficială din partea lor. Oricum, pe noi ne interesează mai mult suporterii noștri din oraș și întreaga zonă a Crișului. Am vrea să se mobilizeze, avem nevoie și de ajutorul lor. Cârcotașii din oraș trebuie să știe și ei că ne dorim enorm să promovăm. Nu am câștigat campionatul județean după o pauză 34 de ani ca să ne batem joc de munca de un an de zile”, a adăugat Cherecheși.
În cantonament de joi, fără probleme de lot
Jucătorii și stafful tehnic al campioanei județene își vor mai petrece nopțile acasă doar până miercuri, căci de joi vor fi cantonați la un hotel din Chișineu-Criș. Adrian Abrudean l-a recuperat și pe Alin Pavel, care acuzase probleme medicale în ultimele două săptămâni. Fostul fundaș al Șoimilor Pîncota a evoluat timp de o repriză și în testul de sâmbătă, câștigat de echipa sa cu 8-2 în fața puștilor de la UTA Under 17. Vă reamintim că prima manșă a barajului de promovare dintre Crișul Chișineu-Criș și Petrolul Bustuchin se va disputa sâmbătă, 23 iunie, începând cu ora 18,00.

Recomandările redacției