Crișul, la impactul cu Liga a III-a după 27 de ani: „Jucăm fără presiune, dar cu multă ambiție împotriva Cugirului”

0
617

Sâmbătă, de la ora 18, se produce impactul celor de la Crișul Chișineu-Criș cu Liga a III-a. Iar momentul e marcat prin prezența pe arena de pe malul Crișului Alb a uneia dintre cele mai bine cotate formații din seria a IV-a. După Reșița, care evoluează și ea câțiva kilometri mai încolo, la Cermei, Metalurgistul Cugir a doua mare favorită la promovarea în eșalonul secund. Prin urmare, teamul din județul Alba va face tot posibilul să le strice (re)debutul „alb-albaștrilor” în eșalonul terț, la 27 de ani distanță de la ultima retrogradare.
Totuși, Crișul are marele avantaj de a juca acasă, acolo unde nu a mai pierdut vreun punct de un an și patru luni de zile, adică exact de la derby-ul ce a decis promovata din vara trecută, Șoimii Lipova. Suporterii și-au anunțat deja participarea în număr mare la meci, iar echipa lui Adi Abrudean pare pregătită să le ofere un meci bun. „Sper ca trecerea noastră de la Liga a IV-a la Liga a III-a să creeze o emulație în rândul spectatorilor, al suporterilor din zonă, dar și al iubitorilor fotbalului din Arad. Am vrea să jucăm cu tribuna plină, să fim încurajați pentru că, în fond, reprezentăm și noi cu mândrie fotbalul arădean în competiția cu alte județe. Sigur că a trebuit să facem schimbări de lot, să ne supunem cerințelor Federației la capitolul juniori. Eu zic că lotul a fost completat atent, cu jucători de calitate, tineri fotbaliști promițători. Aceștia, împreună cu noi, cei mai experimentați, cu jocuri chiar și în Liga a II-a, vom forma o echipă redutabilă și respectată. Conducerea noastră și-a făcut temele pentru noul eșalon, noi ne-am pregătit bine, de abia așteptăm prima etapă. Ne bucurăm că avem mute meciuri fără gol primit în ultima perioadă și sperăm să mai adăugăm 90 de minute și după meciul de sâmbătă. Sunt optimist că vom marca măcar un gol în prima etapă, chiar dacă adversarul este valoros. Avem și noi șansa noastră, ne dorim să începem cu dreptul”, susține Alin Pavel.
Intrând în detaliile legate de formația adversă, căpitanul Crișului a adăugat: „Am fost coleg cu Necșulescu, îi știm și pe Șuteu sau Itu, pe care i-am avut adversari pe când eram la Pâncota. Au jucători de valoare în atac, ca și Lemac și Făgărășanu, care au bifat multe meciuri în eșaloane superioare. Vom avea de lucru mult cu ei, dar vom lupta din toate puterile. S-au cules informațiile necesare și credem că presiunea este la ei. Au obiectiv important, pe când noi suntem o debutantă, jucăm fără presiune, dar cu multă ambiție”.
Metalurgistul Cugir, cea mai veche divizionară terță din Alba, începe al VI-lea sezon consecutiv pe a treia scenă cu gânduri mari. După ce ediția trecută (locul 4 în seria
a V-a) a fost singura în care gruparea de sub Drăgana nu a terminat pe podium, „roș-albaștrii” lui Călin Moldovan atacă promovarea în Liga a II-a. Primul obstacol în calea cugirenilor este nou-promovata din Arad. O campanie impresionantă de transferuri (nume precum I. Tătaru, B. Lemac, L. Tudor, Necșulescu, Vaștag sau G. Goronea) întreține planurile Metalurgistului, ce are așteptări mari de la acest sezon, chiar dacă declarațiile sunt moderate. „Acum la început de sezon, este greu de apreciat seria în care revenim, în Vest este alt gen de fotbal. Vrem să fim cât mai sus în clasament, implicați în lupta la vârf, la fel ca în fiecare an, iar despre promovare vorbim după câteva etape”, a prefațat startul stagional antrenorul Călin Moldovan, care nu se poate baza pe G. Goronea (probleme musculare).
„Primul joc este unul dificil, suntem conștienți de acest lucru, dar ne propunem să începem cu dreptul. Este meciul de debut al sezonului, iar, din punctul meu de vedere, nu întâlnim o echipă nou-promovată, în condițiile în care adversarii au în efectiv jucători experimentați ce au trecut și pe la UTA”, a adăugat Moldovan pentru
Formații probabile:
Crișul: Mucha – Ianc, Al. Pavel, Al. Gligor, Siminic – Gâlcă, Clej, Maghici – Piț, Modan, Lezeu.
Cugir: Crivăț – Dohotaru, I. Tătaru, Șt. Radu, M. Neagu – Șaucă, Dican, L. Tudor, Făgărășanu – Necșulescu – B. Lemac.
Vă reamintim că „oficialii” Crișului au pus în vânzare abonamente pentru meciurile de acasă ale echipei în sezonul 2018-2019 contra sumei de 50 de lei. Altfel, biletul de intrare costă 5 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.