Lecția de la Sebiș a fost învățată și Crișul Chișineu-Criș a fost la înălțime în derby-ul arădean ce a urmat weekendul trecut. Golul spectaculos al lui Sergiu Sabău, din prima parte a confruntării, a fost suficient pentru ca Șoimii Lipova să plece cu traista goală din orașul de pe Crișul Alb
Adrian Abrudean a avut atuul experienței în fața fostului său colaborator pe banca Ineului și Sebișului și câștigat în primul rând tactic duelul cu acesta. „Eram siguri că vom avea o partidă dificilă, în fața unei echipe Lipova ce joacă un fotbal bun, combinativ, dar pe mine m-a interesat doar rezultatul. Le-am spus toată săptămâna băieților că pentru noi contează doar cele trei puncte, mai puțin esteticul. Îi felicit pe jucători mei pentru că au interpretat foarte bine singura partitură prin care ne puteam impune astăzi, adică prin disciplină tactică și dăruire maximă. Aceste lucruri ne-au lipsit la Sebiș, sper să avem constanță de acum încolo, pentru că echipa a dovedit că are potențial, doar că am suferit în anumite momente din cauza unor probleme de ordin mental. Una peste alta, este o victorie meritată, muncită, ocazii am avut și noi și ei. Scorul e echitabil pentru că în fotbal câștigă mereu echipa ce marchează un gol mai mult decât adversarul. Cu toate că adversarii au avut o posesie mai bună. Îi felicit și pe cei de la Lipova, le doresc mult succes, este un club serios, la care se lucrează bine. Bineînțeles, îi doresc multă baftă și prietenului meu Flavius Sabău, iar noi trebuie să muncim foarte mult. Sper să mai recuperăm din jucătorii accidentați și să continuăm jocurile cu rezultate bune, începând chiar cu primul, cel de la Târgu Cărbușești, unde mergem să câștigăm”, a remarcat „Știli”.
Crișul a început partida cu Lipova cu patru juniori și toți s-au achitat excelent de sarcini. Mai mult, Sergiu Sabău a înscris și golul ce a decis câștigătoarea. „Mă bucur că stăm bine la acest capitol, noi îi ajutăm pe ei să crească, ei ne ajută pe noi cu evoluții bune. Doi-trei dintre ei sunt tineri de mare perspectivă ai echipei UTA și sper să facă pasul spre echipa mare chiar din vara viitoare. Obiectivul nostru rămâne o clasare în primele șase echipe ale seriei, realizabil cred eu. Am avut în debut partide foarte grele, este o serie echilibrată, depinde de cum ne vom prezenta la fiecare meci de acum înainte”, a mai spus antrenorul celor de la Crișul.
Dacă formația de pe Crișul Alb a sărbătorit cu mare fast primul succes după trei ani de zile (precedentul datează de pe 15 octombrie 2016, în Liga a 4-a, 1-0 – gol Modan) într-un meci oficial cu Lipova, în tabăra „șoimilor” amărăciunea e mare. „E puțin frustrant pentru noi că ne dominăm adversarii, avem posesie și ocazii, dar nu marcăm. Adversarii ne surprind cu mingi lungi sau la faze fixe și așa trec punctele pe lângă noi. Dacă eram fotbalist, sincer mi-aș fi dorit să fiu în echipa Lipovei astăzi. Chiar dacă am pierdut, fotbalul înseamnă să ai posesie, să domini și să-ți impui jocul, nu să joci la distrugere și cu mingi lungi. Până la urmă, nu avem ce face, trebuie să continuăm să credem în noi. Nu sunt îngrijorat de poziția în clasament, nu m-am uitat nici anul trecut când eram pe primul loc, nu mă uit nici acum când suntem acolo jos. Eu sunt preocupat de joc pentru că el ne va aduce rezultate mai repede sau mai târziu. Azi și iarba a fost peste gleznă, sigur că am pasat mai greu și nu ne-am putut face jocul, dar, cum am mai zis, azi aș fi preferat să fiu în echipa Lipovei dacă eram fotbalist. Crișul a jucat doar la rezultat azi, fotbalul a fost pe planul doi pentru ei azi”, susține Flavius Sabău.
Șoimii Lipova are cele mai puține goluri marcate după 6 etape (3), iar atacanții încă nu și-au trecut în cont nicio reușită. A marcat Istrate din penalty la Cermei, dar fostul băcăuan e mai degrabă un mijlocaș ofensiv, utilizat deseori și în avanposturi de lipovani. „Într-adevăr, nu ne gândeam că după șase etape atacanții nu vor reuși să marcheze deloc, iar acum s-a acumulat o presiune ce se va menține până vor da goluri. Eu cred, însă, că este o presiune inutilă. Semnale sunt, la antrenamente ne descurcăm tot mai bine cu fazele de atac și oricum ne vom concentra pe fotbalul ofensiv, mai ales că nu mai avem obiectiv de clasament”, a încheiat tehnicianul Lipovei.

Recomandările redacției