Jucătorii și antrenorii celor de la Crișul Chișineu Criș au încheiat oficial stagiunea 2018-2019 odată cu trecerea pe la casierie, pentru unii fiind ultima zi în „alb-albastru”. De portarul Mucha și mijlocașul Lezeu, Crișul se despărțise înainte de ultima etapă, iar astăzi a încheiat conturile cu alți cinci fotbaliști. Este vorba despre Marius Matei, al cărui contract nu a mai fost prelungit, Dennis Lazăr, care nu mai e juniori la Liga 3-a și se întoarce la Atletico și Casian Maghici. Apoi, Ionuț Ianc și-a manifestat dorința să plece la Facultate, la Timișoara și îi era imposibil să se țină de programul de antrenamente de la Chișineu Criș, iar Florin Gâlcă se alătură „coloniei” de arădeni din Austria, formată din Cornel Nădăban, Dragoș Dragalina și Alex Leucuța, care îmbină fotbalul cu serviciul. Bogdan Bozian e în stand-by, însă e posibil orice în cazul său, să plece sau să rămână.

Mai sunt și doi jucători care mai trebuie să dea un răspuns la propunerea de prelungire a contractelor, pentru ca în rest antrenorul Adrian Abrudean, să aibă liber la achiziții în limita unui buget și al unui plafon salarial. „Le mulțumim tuturor celor care au pus umărul la parcursul bun pentru noi, ca echipă nou-promovată și le urăm baftă oriunde își vor continua cariera. Am fost mult timp și pe podium, am adus multă lume la stadion și am făcut din Crișul un nume respectat în această serie. Bineînțeles, rezultatele din acest an nu ar fi fost posibile fără sprijinul domnului primar, Gheorghe Burdan, al Consiliului Local Chișineu Criș și al sponsorilor. Le mulțumim și sper ca la anul să le oferim satisfacții și mai mari”, a spus managerul grupării de pe Crișul Alb.

Așadar, Adi Abrudean e principalul actor pe piața de transferuri pentru Crișul, iar negocierile cu posibilele achiziții sunt avansate. Mai sunt de rezolvat și două probleme de ordin medical în vederea stagiunii următoare. Fundașul Ionuț Tătar s-a operat de ligamente încrucișate în luna martie și e așteptat pe gazon undeva prin septembrie. Portarul Andrei Dagău va ajunge și el la „cuțit”, fiindcă și-a rupt meniscul, dar cel târziu la începutul lunii august ar trebui să revină sută la sută la antrenamentele lui Ovidiu Pășcălău, care devine și al doilea goal-keeper din lot după plecarea lui Mucha.

Recomandările redacției