Criză de motorină pe piața românească

0
1255

Agricultorii sunt îngrijorați de lipsa motorinei de pe piață și se tem că vor rămâne cu utilajele în câmp! Fermierii au fost anunțați de furnizorii de motorină că nu le mai pot livra combustibil la capacitate maximă din cauza lipsei acestuia de pe piață. Cauza acestei penurii de carburant ar fi explozia recentă de la Petromidia, care ar fi generat o criză destul de mare.

Un grup de fermieri au transmis că nu mai au cu ce să-și desfășoare activitatea agricolă, mai exact recoltatul la grâu din această perioadă, deoarece nu există motorină, iar furnizorii le-au transmis că este o criză care va dura probabil până în luna august. Cauza ar fi explozia de la Rafinăria Petromidia din 2 data de iulie.

Consumul pentru lucrările din acest sezon se ridică până la peste 1.500 – 2000 de litri de motorină pe zi, conform unor fermieri, cantitate de motorină pe care nu o poate face rost decât prin furnizori, care la ora actuală i-au spus că nu dețin aceste cantități de combustibil.

Deocamdată autoritățile nu au anunțat o criză de motorină în țară, însă ea este evidentă atât timp cât fermierii se confruntă cu problema în mod real. Mai mult, agricultorii cer autorităților să se implice și să prioritizeze rezervele de motorină, dacă ele există. Fermierii consideră că ei reprezintă o categorie care ar trebui să aibă prioritate, la fel ca armata, deoarece este vorba despre siguranța alimentară.

Amintim că această criză de motorină anunțată de fermieri vine pe fondul unei explozii, care a avut loc la începutul lunii iulie, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Nimeni nu s-ar fi gândit la momentul respectiv că incidentul va duce și la o criză de motorină în România, conform agrointel.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.