Pavel Filip, prim-ministrul din cadrul vechiului Guvern al Republicii Moldova, a declarat că nu va transfera puterea Guvernului condus de Maia Sandu, ci doar unui Guvern legitim, conform site-ului deschide.md.
„Nimeni nu se ține de funcții. Cu toții suntem gata să părăsim fotoliile în care ne aflăm, dar Guvernul trebuie transmis unui alt Guvern care este legitim”, a declarat Pavel Filip.
Prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova a transmis că deciziile emise de Curtea Constituțională a Republicii Moldova, care stabilesc neconstitu­ționalitatea acțiunilor parlamentare din ultimele zile, trebuiesc respectate.
„De exemplu, astăzi se întâmplă ceva în stradă. Cine răspunde de la Ministerul de Interne? Răspunde Andrei Năstase (ministrul de Interne din Guvernul condus de Maia Sandu, n.red.) sau Alexandru Jizdan (ministrul de Interne din vechiul Guvern, n.red.)? De aceea, eu cred că trebuie lăsate toate încăpățânările într-o parte, de așezat la masa de negocieri și eu sunt absolut sigur că și aici se poate găsi o soluție”, a transmis Pavel Filip.
De asemenea, Pavel Filip a transmis că Partidul Democrat din Republica Moldova nu a exercitat nicio presiune asupra magistraților din cadrul Curții Constituționale și nu a influențat deciziile luate de aceștia.
„Judecătorii sunt inamovibili, de aceea ei nu pot fi influențați de nimeni”, a declarat Pavel Filip.

Recomandările redacției