Criza financiară provocată de epidemia de coronavirus se extinde

0
245

S-a creat o adevărată panică bursieră în Asia după răspândirea epidemiei mondiale de coronavirus, coroborată cu prăbușirea prețului barilului de petrol, iar bursele de la Tokio, Seul, Hong Kong și Shanghai au înregistrat scăderi semnificative. Principalele burse din Asia înregistrau pierderi semnificative luni, victime ale propagării epidemiei mondiale de coronavirus şi ale prăbuşirii pieţei petrolului, care a condus la o apreciere a yenului japonez în raport cu dolarul, transmite AFP, conform Agerpres.Bursa de la Tokyo a încheiat şedinţa cu o cădere de 5,07, indicele Nikkei pierzând 1.050,99 puncte până la 19.698,76 puncte, cea mai mică valoare înregistrată de la începutul lunii ianuarie 2019. Bursa de la Seul a încheiat şi ea şedinţa de luni în cădere cu 4,19%. Bursele din China au înregistrat şi ele scăderi puternice, în special cea de la Hong Kong unde principalul indice a pierdut 3,87% la începutul tranzacţiilor. Bursa de la Shanghai a scăzut cu 1,56% iar cea de la Shenzhen a pierdut 1,66% la deschidere.
Italia, locul 2 după China
Italia, care a devenit cea mai afectată ţară, după China, cu 366 de decese şi 7.375 de cazuri pozitive de coronavirus, a decis duminică să plaseze un sfert din popu­laţie în carantină, o măsură inedită în Europa. Cotația petrolului s-a prăbușit după eșecul negocierilor între OPEC și Rusia.
Cotaţia petrolului a scăzut cu aproape 25% luni pe piaţa din Asia. În jurul orei 2:00 GMT, cotaţia barilului de ţiţei american WTI a scăzut cu 26,65% până la 30,69 dolari iar barilul de ţiţei Brent din Marea Nordului a scăzut cu 24,54% până la 34,16 dolari. Piaţa aurului negrului a fost afectată de decizia Arabiei Saudite de a reduce drastic preţul ţiţeiului, adoptând o strategie de pământ pârjolit după eşecul negocierilor care au avut loc săptămâna trecută între OPEC şi Rusia. La aceste negocieri părţile nu au reuşit să se înţeleagă asupra unor reduceri suplimentare de producţie pentru a încerca să pună capăt scăderii consumului de petrol ca urmare a epidemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.