Criza imigranţilor

0
246
Migrants and activists scuffle with police officers after French authorities started to clear out makeshift camps in the English Channel port city of Calais, northern France, housing hundreds of illegal migrants from Syria, Afghanistan and Africa, Wednesday, May 28, 2014. French media reports say that Calais authorities wanted the camps cleared out because of a scabies epidemic. (AP Photo/Thibault Vandermersch)

Liderii europeni şi turci ar putea anunţa săptămâna aceasta un acord prezentat în culise cu privire la mutarea a 400 până la 500 de mii de refugiaţi sirieni din Turcia direct în Uniunea Europeană, a dezvăluit miercuri premierul ungar Viktor Orban, relatează Mediafax.

Orban a declarat, la o reuniune a liderilor ungari la Budapesta, că se aşteaptă la presiuni intense în vederea acceptării unei părţi dintre aceşti refugiaţi, un lucru pe care Budapesta nu îl poate face, a subliniat el.

Premierul ungar a precizat că proiectul de acord a fost pus în circulaţie la recentul Summit UE de la Malta, dar a fost abandonat şi nu a fost inclus în acordurile UE-Turcia semnate în weekend, la Bruxelles, din cauză că iniţiatorii nu au reuşit să adune susţinerea necesară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.