Criza și migrația forței de muncă – teme de dezbatere între ITM și firme

0
662

Patronii și angajații de firme arădene sunt chemați de inspectorii de muncă, la o dezbatere ce va curpinde instruiri. În contextul crizei de forță de muncă, societățile și companiile din județ au început să se confrunte cu probleme. În acest context, la dezbatere sunt chemați și reprezentanții Serviciului pentru Imigrari al judetului Arad (IGI).

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad speră că în cadrul întâlnirii se va crea un dialog constructiv între reprezentanții de firme și autorități.

„Vor participa reprezentanţii ITM Arad, inspectorii de muncă din cadrul compartimentelor Control Relații de Muncă și Control Securitate și Sănătate în Muncă, care vor prezenta ultimele modificări legislative din domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă și acțiunile planificate pentru anul 2019. De asemenea, reprezentanții Serviciului pentru Imigrări al judetului (IGI) vor prezenta noutăți legislative cu privire la piața muncii și la migrația fortei de muncă. Cu acest prilej, vor avea loc dezbateri ce vor viza cele mai importante şi de interes teme din sfera domeniilor de activitate ale instituţiei. Ceea ce considerăm a fi cel mai important este faptul că, atât angajatorii cât şi angajaţii prezenţi la întrunire vor avea posibilitatea de a-şi prezenta problemele sau de a-şi lămuri neclarităţile, adresându-se direct reprezentanţilor ITM si celor de la IGI“, a susținut Ecaterina Isac, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

Întâlnirea va avea loc vineri, 19 aprilie, începând de la ora 10.00, la sediul Rectoratului Universității Aurel Vlaicu din Arad (n.a fostul Liceu Sanitar).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.